Ανακαλούνται 137 Mercedes-Benz GLE και GLS

Ανακαλούνται 137 Mercedes-Benz GLE και GLS

Προληπτικός έλεγχος στερέωσης ράβδου πίσω παραθύρου

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοίνωσε ότι, η εταιρεία Mercedes-Benz Ελλάς ΜΟΝ. Α.Ε.Ε., Γενικός αντιπρόσωπος και εισαγωγέας των Mercedes στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Συμμόρφωσης Βιομηχανικών Προϊόντων, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης μοντέλων GLE, GLS.

Η συγκεκριμένη ανάκληση περιλαμβάνει 137 οχήματα, παραγωγής ετών 2019 έως 2023. Στα επηρεαζόμενα οχήματα, διαπιστώθηκε ότι, η στερέωση της διακοσμητικής ράβδου στο στέλεχος παραθύρου των πίσω πλαϊνών θυρών ενδέχεται να μην ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές.

Εξαιτίας αυτού θα μπορούσε να λασκάρει η διακοσμητική ράβδος από το όχημα κατά την οδήγηση και συνεπώς να αυξηθεί ο κίνδυνος ατυχήματος και τραυματισμού για τους άλλους χρήστες του δρόμου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να επισκεφθούν τον πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή Mercedes-Benz, προκειμένου να ελεγχθεί προληπτικά η στερέωση των διακοσμητικών ράβδων στο στέλεχος παραθύρου των πίσω πλαϊνών θυρών και, εάν χρειαστεί, θα πραγματοποιηθούν συμπληρωματικές εργασίες χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με τη Γραμμή Εξυπηρέτησης Mercedes-Benz στα τηλέφωνα 00800 97777777 ή 0030 2112111597.