Πώς ο φούρνος μικροκυμάτων προστατεύει το όχημα σου από κλοπή

Πώς ο φούρνος μικροκυμάτων προστατεύει το όχημα σου από κλοπή

Τι κερδίζεις αν τοποθετήσεις τα κλειδιά του αυτοκινήτου μέσα στην συσκευή

Μπορεί να ακούγεται αστείο, αλλά ένας φούρνος μικροκυμάτων είναι ο καλύτερος τρόπος φύλαξης των κλειδιών του αυτοκινήτου και μάλιστα προσφέρει υψηλή ασφάλεια από το ενδεχόμενο κλοπής. Πώς γίνεται αυτό;

Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγεται το χακάρισμα του ασύρματου κλειδιού από τον κλέφτη, ο οποίος αποσκοπεί να ανοίξει και να βάλει μπροστά το αυτοκίνητο χωρίς να εμφανιστεί κάποιου είδους παραβίαση.

Το ζήτημα αυτό έχει παρατηρηθεί καθώς οι περισσότεροι οδηγοί αφήνουν τα κλειδιά του αυτοκινήτου τους κοντά στην εξώπορτα για ευκολία. Έτσι οι επίδοξοι κλέφτες μπορούν να εκμεταλλευτούν αυτό το γεγονός, να λάβουν το σήμα του κλειδιού και να κλέψουν άκοπα το όχημα. Όταν λοιπόν τοποθετήσεις τα κλειδιά στον φούρνο μικροκυμάτων, η συσκευή καταφέρνει να εμποδίσει τη μετάδοση του σήματος του κλειδιού.

Τι πρέπει να προσέξεις με τα κλειδιά

Θα πρέπει, όμως, να προσέξεις κάτι σημαντικό: η συγκεκριμένη λειτουργία δεν αφορά όλα τα κλειδιά, αλλά όσα είναι ασύρματα και επιτρέπουν την είσοδο στο αυτοκίνητο χωρίς τη χρήση κάποιου κουμπιού ή πλήκτρου.

Εάν πάλι ανησυχείς μήπως ξεχάσεις τα κλειδιά μέσα στον φούρνο και τον ανάψεις κατά λάθος, υπάρχουν και εναλλακτικές. Μπορείς, για παράδειγμα, να τα τοποθετήσεις σε μία θήκη με τεχνολογία RFID ή ακόμα καλύτερα, να τα τυλίξεις με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.

Έτσι θα μειώσεις σημαντικά τον κίνδυνο κλοπής του αυτοκινήτου σου, όσο εσύ κοιμάσαι.