Ανάκληση Mercedes X-Class

Ανάκληση Mercedes X-Class

Έλεγχος προστατευτικού άκρων στην οροφή hardtop

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοίνωσε ότι, η εταιρεία Mercedes-Benz Ελλάς ΜΟΝ. Α.Ε.Ε., Γενικός αντιπρόσωπος και εισαγωγέας των Mercedes στην Ελλάδα, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης των ελαφρών φορτηγών X- Class.

Η συγκεκριμένη ανάκληση περιλαμβάνει 267 οχήματα, παραγωγής ετών 2017 έως 2020. Στα επηρεαζόμενα οχήματα και στο πλαίσιο συνεχούς παρακολούθησης προϊόντων διαπιστώθηκε ότι, ενδέχεται να σπάσει το τζάμι του πίσω παρμπρίζ της οροφής hardtop. Αυτό μπορεί να προκληθεί από τη βύθιση της οροφής hardtop στο δάπεδο του χώρου φόρτωσης λόγω υποχώρησης του στεγανοποιητικού ελαστικού. Σε περίπτωση θραύσης, θα μετατραπεί σε μικρά, συμπαγή θραύσματα, σύμφωνα με τις προδιαγραφές για το τζάμι ασφαλείας μονών υαλοπινάκων. Ωστόσο, δεν μπορεί να αποκλειστεί εντελώς ο κίνδυνος τραυματισμού από την πτώση τμημάτων του πίσω παρμπρίζ ή την εκτίναξη θραυσμάτων γυαλιού.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να επισκεφθούν τον πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή Mercedes-Benz, προκειμένου να ελεγχθεί εάν έχει τοποθετηθεί εκ των υστέρων μια οροφή hardtop και επίσης θα ελεγχθεί εάν κατά την παράδοση του οχήματος ήταν ήδη τοποθετημένα τα λεγόμενα μπλοκ EPDM (καουτσούκ αιθυλενοπροπυλενοδιενίου) στην πίσω περιοχή της οροφής hardtop. Σε αντίθετη περίπτωση, θα τοποθετηθούν εκ των υστέρων, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με τη Γραμμή Εξυπηρέτησης Mercedes-Benz στα τηλέφωνα 00800 97777777 ή 0030 2112111597