Νέες εκδόσεις υψηλών επιδόσεων από την BMW με τη Σειρά 8 και M8

Νέες εκδόσεις υψηλών επιδόσεων από την BMW με τη Σειρά 8 και M8

Με στάνταρ εξοπλισμό “M” και ιπποδύναμη έως 625 ίππους

Νέες εκδόσεις των πολυτελών σπορ αυτοκινήτων και μοντέλα υψηλών επιδόσεων παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στη διάσημη έκθεση κλασικών αυτοκινήτων στη βορειοανατολική Φλόριντα.
Το Amelia Island Concours d’Elegance φιλοξενεί κατά παράδοση τα πιο όμορφα, τα πιο αποκλειστικά και τα πιο γρήγορα οχήματα της εκάστοτε εποχής.

Φέτος, η διάσημη έκθεση κλασικών αυτοκινήτων στα βορειοανατολικά της πολιτείας της Φλόριντα των ΗΠΑ αποτέλεσε το τέλειο σκηνικό για την παγκόσμια πρεμιέρα συναρπαστικών σπορ αυτοκινήτων από την γκάμα μοντέλων της BMW. Οι νέες εκδόσεις της Σειράς 8 και της M8 παρουσιάστηκαν στο κοινό για πρώτη φορά, ενώ οι επισκέπτες της έκθεσης παρευρέθηκαν στην έναρξη των εκδηλώσεων της BMW M GmbH για την 50ή της επέτειο.

Για τη νέα Σειρά 8, το παραδοσιακό πλέον event στους χώρους του Ritz-Carlton Hotel και στο παρακείμενο Golf Club του Amelia Island, αποτέλεσαν το τέλειο σκηνικό για να αναδειχτεί η αισθητική αναβάθμιση και τα σύγχρονα χαρακτηριστικά της. Το σπορ πακέτο Μ προσφέρεται τώρα στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις της Σειράς 8 Coupé, Cabrio και Gran Coupé. Στο κέντρο του επανασχεδιασμένου εμπρός τμήματος του οχήματος βρίσκεται η φωτιζόμενη μάσκα, ενώ τα 8κύλινδρα μοντέλα περιλαμβάνουν στον στάνταρ εξοπλισμό τους αεροδυναμικά βελτιστοποιημένους εξωτερικούς καθρέπτες στο στυλ της M8.

Το εσωτερικό όλων των νέων Σειρά 8 αποπνέει έναν δυναμικό και αποκλειστικό χαρακτήρα που υπογραμμίζεται με εκτεταμένη γκάμα στάνταρ εξοπλισμού, όπως καθίσματα πολλαπλών λειτουργιών, δερμάτινο τιμόνι M και άλλα ειδικά σχεδιαστικά στοιχεία M, ενώ η ενημέρωση του οδηγού έχει βελτιστοποιηθεί χάρη στο στάνταρ Live Cockpit Professional με μεγαλύτερη οθόνη Control Display 12,3 ιντσών.

Η παρουσία της BMW M στο Amelia Island Concours d’Elegance 2022 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μία συνάντηση του παρελθόντος με το μέλλον της, καθώς η εταιρία παρουσίασε πρωτοποριακά μοντέλα από το παρελθόν της μαζί με τις εκδόσεις υψηλών επιδόσεων των σπορ αυτοκινήτων της για την πολυτελή κατηγορία που θα διατίθενται από την άνοιξη του 2022. Τα μοντέλα M8 Competition Coupé, M8 Competition Cabriolet και M8 Competition Gran Coupé, είναι τώρα ακόμα πιο εντυπωσιακά με νέα εξωτερικά φινιρίσματα και ζάντες ελαφρού κράματος M, φώτα M Shadow Line, που διατίθενται για πρώτη φορά, και μία πρόσθετη έκδοση επένδυσης εσωτερικού.

Το λειτουργικό σύστημα των νέων M8 περιλαμβάνει τώρα και οθόνη Control Display 12,3 ιντσών με λειτουργία αφής. Επίσης, τα κορυφαία μοντέλα της BMW M GmbH εκτός από την εντυπωσιακή ισχύ 625 ίππων του υψηλόστροφου V8 κινητήρα τεχνολογίας M TwinPower Turbo, εντυπωσιάζουν με την πλούσια γκάμα στάνταρ εξοπλισμού. Αυτή περιλαμβάνει σπορ σύστημα εξαγωγής Μ με ελεγχόμενες πεταλούδες, προβολείς Laser, Head-Up Display με στοιχεία οθόνης ειδικά για μοντέλα Μ, και μία πλήρως δερμάτινη ταπετσαρία από Merino/Alcantara.

Ανάμεσα στα οχήματα με ιδιαίτερη επιρροή στην εξέλιξη της BMW M GmbH ήταν επίσης ένα πρόσφατα ανακατασκευασμένο αντίτυπο της M1 που χρονολογείται από το 1980. Το πρώτο μοντέλο το οποίο η εταιρεία εξέλιξε ανεξάρτητα, η V12 LMR που κέρδισε στον 24ωρο αγώνα του Le Mans το 1999, και η αμιγώς ηλεκτρική iX M60 που πρόκειται να κυκλοφορήσει στην αγορά.

Νίκος Τσάδαρης

Σχετικά Tags
BMW