Οι νέες BMW M8 Competition «φοράνε» μοτέρ 625 ίππων

Οι νέες BMW M8 Competition «φοράνε» μοτέρ 625 ίππων

Θα διατίθενται σε εκδόσεις Coupé, Cabrio και Gran Coupé

Επιδόσεις, πολυτέλεια και δυναμικός σχεδιασμός χαρακτηρίζουν τις νέες BMW M8 Competition Coupé, Cabriolet & Gran Coupé, που διατίθεται σε τρεις τύπους αμαξώματος με προσθήκες στην παλέτα εξωτερικών χρωμάτων και τις ζάντες αλουμινίου M. Επιπλέον, τα φώτα M Shadow Line διατίθενται για πρώτη φορά στην κατηγορία πολυτελών σπορ μοντέλων υψηλών επιδόσεων, ενώ η δερμάτινη επένδυση Merino/Alcantara στη νέα απόχρωση Black/Sakhir Orange δίνει έντονη αίσθηση ανανέωσης στο εσωτερικό, του οποίου η λειτουργικότητα αυξάνεται χάρη στην οθόνη αφής 12,3” του συστήματος iDrive.

Κινητήρας 625 ίππων

Τα τρία μοντέλα M8 Competition Coupé, Cabrio και Gran Coupé θεωρούνται οι ναυαρχίδες της BMW M GmbH, ενσαρκώνοντας το καθένα μία διαφορετική φιλοσοφία μοντέλου ‘M’ στο δύσκολο ανταγωνιστικό περιβάλλον των πολυτελών σπορ αυτοκινήτων. Το κύριο κοινό χαρακτηριστικό τους είναι η τεχνολογία κίνησης και πλαισίου που σχεδιάστηκε με στόχο την οδηγική ευχαρίστηση. Την ισχύ για τις εξαιρετικές επιδόσεις παρέχει ένας V8 κινητήρας με τεχνολογία M Twin Power Turbo, που αποδίδει μέγιστη ισχύ 625 ίππων και μέγιστη ροπή 750 Nm. Ο κινητήρας αυτός αποδίδει υψηλή τιμή ροπής σε μεγάλο εύρος στροφών, η οποία μεταφέρεται στο δρόμο μέσω ενός 8τάχυτου κιβωτίου M Steptronic με Drivelogic και του συστήματος τετρακίνησης M xDrive. Ο συνδυασμός επιτρέπει συναρπαστικές επιδόσεις, όπως επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ σε μόλις 3,2 δευτερόλεπτα ή 3,3 δευτερόλεπτα για την M8 Competition Cabrio.

Πλαίσιο με αγωνιστική καταγωγή

Η τεχνολογία πλαισίου που βασίζεται σε αγωνιστική τεχνογνωσία είναι προσαρμοσμένη σε κάθε μοντέλο, με στόχο την ομοιογενή συμπεριφορά, την ευελιξία και την ακρίβεια ελιγμών σε όλες τις συνθήκες. Εδώ, αξιοποιήθηκε η εμπειρία που αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια εξέλιξης της αγωνιστικής M8 GTE. Επιπλέον, ανανεώθηκε η γκάμα χρωμάτων που πλέον περιλαμβάνει οκτώ προτάσεις για τα τρία μοντέλα. Η νέα παλέτα περιλαμβάνει τις χρωματικές προτάσεις Sky scraper grey metallic, Brooklyn grey metallic και Isle of Man green metallic όπως και το BMW Individual lacquer tansanite blue metallic. Επιπλέον, διατίθενται τέσσερις νέες εκδόσεις των υψηλής ποιότητας φινιρισμάτων Frozen, αλλά και τα ειδικά φινιρίσματα της BMW Individual, Frozen Pure Grey metallic, Frozen Deep Grey metallic, Frozen Deep Green metallic και Frozen Tanzanite Blue metallic.

Δυνατά φώτα

Το BMW Laser Light με προσαρμοζόμενη δέσμη φωτισμού στροφής και αντιθαμβωτική λειτουργία μεγάλης σκάλας Selective Beam προσφέρει άριστη ορατότητα σε διαφορετικές καιρικές και οδηγικές συνθήκες, ως στάνταρ εξοπλισμός. Προαιρετικά, διατίθενται τώρα επίσης φώτα M Shadow Line για τη νέα έκδοση σπορ αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων. Τα σκούρα ένθετα και τα χρωμιωμένα στοιχεία στο εσωτερικό των προβολέων, σε συνδυασμό με το high-gloss μαύρο πλαίσιο της μάσκας.

Ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση

Η τεχνολογία πλαισίου των νέων μοντέλων M8 περιλαμβάνει ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ και ένα ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης M Servotronic, καθώς και ένα ολοκληρωμένο σύστημα πέδησης που προσφέρει στον οδηγό δύο ρυθμίσεις για την αίσθηση του πεντάλ: η μία είναι προσανατολισμένη στην άνεση και η άλλη χαρίζει μία σπορ άμεση αίσθηση. Εναλλακτικά, αντί του στάνταρ συστήματος πέδησης M Compound, διατίθεται ένα προαιρετικό σύστημα κεραμικών φρένων M Carbon.

Το σύστημα ελέγχου ευστάθειας DSC (Dynamic Stability Control) επιτρέπει στον οδηγό να ενεργοποιεί το M Dynamic Mode, που προσφέρει μεγαλύτερη ολίσθηση του τροχού. Σε συνδυασμό με την πισωκίνητη φιλοσοφία του συστήματος τετρακίνησης M xDrive, ο οδηγός μπορεί να κάνει γρήγορους ελιγμούς καθώς και ελεγχόμενα drifts. Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει επίσης ζάντες αλουμινίου Μ με διάμετρο 20” σε συνδυασμό με ελαστικά υψηλών επιδόσεων M διαστάσεων 275/35 R 20 μπροστά και 285/35 R 20 πίσω. Άλλες ζάντες ελαφρού κράματος M ίδιας μορφής διατίθενται ως ειδικός εξοπλισμός, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας έκδοσης με ακτινωτή σχεδίαση και σε δίχρωμη εκδοχή black/grey.

Σπορ ή μπάκετ καθίσματα

Το εσωτερικό των νέων M8 συνδυάζει την χαρακτηριστική για μοντέλα Μ σχεδίαση cockpit με πολυτέλεια. Το στάνταρ Head-Up Display προβάλλει ενδείξεις ειδικές για μοντέλα M, ενώ με το μπουτόν Setup στην κεντρική κονσόλα, ο οδηγός έχει άμεση πρόσβαση στις ρυθμίσεις για τον κινητήρα, τα αμορτισέρ, το σύστημα διεύθυνσης, το M xDrive και το σύστημα πέδησης. Δύο εξατομικευμένες ρυθμίσεις του M Setup μπορούν να αποθηκεύονται μόνιμα μαζί με τις επιθυμητές ρυθμίσεις για τον ήχο του κινητήρα, τα χαρακτηριστικά αλλαγών σχέσεων του κιβωτίου, το σύστημα ελέγχου ευστάθειας του αυτοκινήτου και τη λειτουργία Auto Start Stop.

Η πρόσβαση σε αυτές πραγματοποιείται πιέζοντας ένα από τα δύο μπουτόν Μ στο τιμόνι. Επιπλέον, από το μπουτόν M Mode στην κεντρική κονσόλα, ο οδηγός μπορεί να ελέγχει τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης αλλά και τις ενδείξεις στον πίνακα οργάνων και το head-up display. Μπορείτε να επιλέγετε τις ρυθμίσεις Road, Sport και Track.

Τα στάνταρ, σπορ καθίσματα M υποστηρίζουν την σπορ οδήγηση, ενώ τα προαιρετικά μπάκετ καθίσματα M Carbon προσφέρουν γνήσια αγωνιστική αίσθηση για τον οδηγό και το συνοδηγό. Με τη δομή τους, τις ορατές επιφάνειες από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα (CFRP), τα ενσωματωμένα προσκέφαλα, τα ανοίγματα στις πλάτες των καθισμάτων και τις πλαϊνές υποδοχές και τους οδηγούς για ζώνες ασφαλείας πολλαπλών σημείων, συνδυάζουν λειτουργικότητα ανάλογη με εκείνη αγωνιστικών κατασκευών, άνεση στα ταξίδια μακρινών αποστάσεων και πολυτελή κατασκευή. Είναι θερμαινόμενα και προσφέρουν επιλογή ηλεκτρικών ρυθμίσεων, έχοντας ένα φωτιζόμενο γράμμα “M8” στα προσκέφαλα και λειτουργία μνήμης στην πλευρά του οδηγού.

Σε συνδυασμό με τα M Sport καθίσματα και τα μπάκετ καθίσματα M Carbon, μία αμιγώς δερμάτινη Merino/Alcantara επένδυση προσφέρεται στάνταρ στα νέα M8. Τώρα, διατίθεται επίσης για πρώτη φορά σε χρωματικό συνδυασμό Black/Sakhir Orange. Επιπλέον, επενδύσεις από μαύρο Alcantara σε όλες τις εκδόσεις αυτού του εξοπλισμού επεκτείνονται και στο ταμπλό και τα πάνω τμήματα των μαρσπιέ.

Οθόνη ελέγχου 12,3 ιντσών

Το Live Cockpit Professional αποτελεί επίσης τμήμα του στάνταρ εξοπλισμού των τριών νέων M8 Competition. Περιλαμβάνει οθόνη ελέγχου 12,3 ιντσών (αύξηση από 10,25”). Η λειτουργία αφής του μεγάλου ενσωματωμένου μόνιτορ επιτρέπει ταχύ, άνετο και διαισθητικό έλεγχο των αναρίθμητων λειτουργιών του οχήματος. Το Live Cockpit Professional περιλαμβάνει το online σύστημα πλοήγησης BMW Maps και το Intelligent Personal Assistant.
Τέλος, ο στάνταρ εξοπλισμός με Driving Assistant, Parking Assistant συμπεριλαμβανομένου reversing assistant, σύστημα ασύρματης φόρτισης τηλεφώνου και ηχοσύστημα Harman Kardon Surround υπογραμμίζει τον αποκλειστικό χαρακτήρα των νέων BMW M8.

Νίκος Τσάδαρης

Σχετικά Tags
BMW