Η BMW Theatre Screen μετατρέπει το ταξίδι σε κινηματογραφική εμπειρία

Η BMW Theatre Screen μετατρέπει το ταξίδι σε κινηματογραφική εμπειρία

H εταιρεία έδωσε μία πρώτη γεύση από το είδος ψυχαγωγίας που θα προσφέρουν τα αυτοκίνητα του μέλλοντος

Εν αναμονή της αυτόνομης οδήγησης, οι αυτοκινητοβιομηχανίες ήδη ασχολούνται με το πώς ο οδηγός-επιβάτης θα περνά τον χρόνο του κατά την διάρκεια των μετακινήσεών του.

Στην κατεύθυνση αυτή τα My Modes της BMW δημιουργούν μία ολοκληρωμένη εμπειρία χρήστη στο εσωτερικό που αντικατοπτρίζει και επηρεάζει τη διάθεση του οδηγού και των επιβατών ανάλογα με την περίσταση.

Περισσότερο από ποτέ, δημιουργείται μία ατμόσφαιρα με μοναδικές στιγμές και διάχυτο συναίσθημα. Στη φετινή Έκθεση Καταναλωτικών Ηλεκτρονικών Προϊόντων (CES), το BMW Group παρουσίασε για πρώτη φορά μία αποκλειστική έκδοση των My Modes σε συνδυασμό με ένα νέο, και παγκοσμίως μοναδικό σύστημα ψυχαγωγίας για μελλοντικά μοντέλα του. Το My Mode Theatre μεταμορφώνει το πίσω τμήμα της καμπίνας σε ιδιωτική κινηματογραφική αίθουσα με ήχο surround και συνδεσιμότητα 5G χάρη στην BMW Theatre Screen, μία πανοραμική οθόνη σε διάταξη 32:9. Μέσα σε ένα τέτοιο σκηνικό, κάθε ταξίδι μετατρέπεται σε μία συναρπαστική κινηματογραφική εμπειρία για τους πίσω επιβάτες με εξατομικευμένο πρόγραμμα ψυχαγωγίας σε μία UltraWide οθόνη 31 ιντσών με ανάλυση έως 8k.

Η μεγάλη οθόνη με λειτουργία smart TV ξεδιπλώνεται από την επένδυση οροφής όταν χρειάζεται, μέσω προηγμένης περιστροφικής κίνησης σε δύο αρθρωτές ράγες στο πλάι. Οι επιβάτες μπορούν να χειρίζονται την Theatre Screen μέσω επιφανειών αφής, είτε πάνω στην οθόνη ή μέσω touch panels στις πίσω πόρτες. Στοχεύοντας σε μία ολοκληρωμένη εμπειρία ψυχαγωγίας, το Group συνεργάζεται με την Amazon ώστε να προσφέρει στους πίσω επιβάτες ένα ποικίλο πρόγραμμα ψυχαγωγίας μέσω Fire TV, αλλά και πρόσβαση σε περιεχόμενο που ήδη απολαμβάνουν στο σπίτι, όπως ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, μουσική και podcasts, και όλα αυτά εν κινήσει. Για τους πελάτες της Κινεζικής αγοράς θα κυκλοφορήσει ειδική έκδοση.

Η νέα εμπειρία ψυχαγωγίας στις πολυτελείς BMW του μέλλοντος ξεκινά με την ενεργοποίηση του My Mode Theatre. Όταν η Theatre Screen κατεβαίνει από την επένδυση οροφής, συνοδεύεται από ένα ήχο που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για το σκοπό αυτό - προϊόν συνεργασίας του Group με τον διάσημο οσκαρικό συνθέτη μουσικών θεμάτων για κινηματογραφικές ταινίες, Hans Zimmer. Ο ήχος σταματά ακριβώς τη στιγμή που η οθόνη φτάνει στην τελική της θέση. Ένα κινούμενο γραφικό εμφανίζεται επίσης στην οθόνη, ειδικά σχεδιασμένο από το τμήμα Σχεδίασης Διεπαφής Χρήστη της BMW για το My Mode Theatre. Την ίδια στιγμή, τα σκιάδια ηλιοπροστασίας για τα πλαϊνά παράθυρα και το πίσω παρμπρίζ κλείνουν και ο εσωτερικός φωτισμός στο πίσω τμήμα του αυτοκινήτου χαμηλώνει.

Η Theatre Screen είναι μία UltraWide πανοραμική οθόνη 31 ιντσών που δεσπόζει στο εσωτερικό από τη μία άκρη στην άλλη, ενώ σε ύψος εκτείνεται από την επένδυση οροφής μέχρι τις πλάτες των εμπρός καθισμάτων. Με μία λειτουργία ζουμ, το περιεχόμενο του προγράμματος ψυχαγωγίας μπορεί να αναπαραχθεί σε πλάτος: ύψος 16:9, 21:9 ή ακόμα και σε μορφή 32:9 (το περιεχόμενο θα περικόπτεται στο ζουμάρισμα). Η εξαιρετικά υψηλή ανάλυση των 8000 × 2000 pixels περίπου ανά στήλη οθόνης, εξασφαλίζει μία εξαιρετικά καθαρή και λεπτομερή οπτική απεικόνιση θυμίζοντας προβολή κινηματογραφικών ταινιών σε ποιότητα ultra HD. Το ενσωματωμένο ηχοσύστημα Bowers & Wilkins Diamond Surround προσφέρει μία υψηλών προδιαγραφών και πολυδιάστατη εμπειρία ήχου.

Η κλίση της οθόνης ρυθμίζεται μέσω αφής από τον μοχλό ελέγχου του συστήματος ψυχαγωγίας. Αυτό διασφαλίζει την τέλεια κινηματογραφική εμπειρία με μέγιστη άνεση σε όλα τα καθίσματα. Τα αντίστοιχα πεδία αφής που επίσης χρησιμοποιούνται για την επιλογή διάταξης της οθόνης και έντασης ήχου βρίσκονται δεξιά και αριστερά της οθόνης για εύκολη χρήση από όλους τους πίσω επιβάτες. Εναλλακτικά, οι επιβάτες μπορούν να ελέγχουν το σύστημα ψυχαγωγίας από τα πάνελ ελέγχου που είναι ενσωματωμένα στις χειρολαβές θυρών.

Με το σύστημα ψυχαγωγίας των αυτοκινήτων του μέλλοντος, οι πελάτες απολαμβάνουν επίσης τα πλεονεκτήματα μιας σύγχρονης smart TV κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Μία online σύνδεση με ταχεία και αξιόπιστη μεταφορά δεδομένων είναι η βασική προϋπόθεση για το streaming περιεχόμενο.

Νίκος Τσάδαρης

Σχετικά Tags
BMW