Ράλι Dakar 2022: Toyota και Prodrive ψάχνουν τη νίκη

Ράλι Dakar 2022: Toyota και Prodrive ψάχνουν τη νίκη

Η Audi έχει κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένη με τις επιδόσεις του RSQ e-tron

Λίγο μετά τα μισά του φετινού Ράλι Ντακάρ, η Audi έχει κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένη με τις επιδόσεις του RSQ e-tron.

Την νίκη των Carlos Sainz/Lucas Cruz μιμήθηκαν οι Mattias Ekström/Emil Bergkvist, κατακτώντας τη νίκη στην 8η ειδική διαδρομή του αγώνα, μήκους 395 χιλιομέτρων, από το Al Dawadimi στο Wadi Ad Dawasir.

Μάλιστα, στη δεύτερη θέση στην ίδια ειδική, τερμάτισαν οι Stéphane Peterhansel/Edouard Boulanger ενώ στην τέταρτη θέση ακολούθησε το ισπανικό δίδυμο. Μέχρι και την 9η ειδική διαδρομή, τα πληρώματα με το Audi RSQ e-tron έχουν κατακτήσει δύο πρώτες θέσεις ενώ έχουν βρεθεί στο βάθρο συνολικά εννέα φορές.

Όμως, το πιο σημαντικό είναι το ότι, τα πολύπλοκα ηλεκτρικά κινητήρια συστήματα των RSQ e-tron έχουν λειτουργήσει άψογα και με πλήρη αξιοπιστία, ενώ οι όποιες καθυστερήσεις έχουν προκύψει αποκλειστικά από μηχανολογικής φύσης θέματα.

Μετά από περισσότερα από 8.000 χιλιόμετρα, οι συμμετέχοντες θα φτάσουν στον τερματισμό του ράλι στην Τζέντα, πόλη-λιμάνι της Ερυθράς Θάλασσας, την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου.

Πάντως, την νίκη του εξαντλητικού αγώνα διεκδικούν κατά κύριο λόγο ο Καταριανός Ολυμπιονίκης σκοποβολής Νασέρ Αλ Ατίγια με Toyota HiLux και ακολουθεί ο θρύλος των ράλι WRC Σεμπαστιάν Λεμπ με ένα πρωτότυπο της Προντράϊβ.

Τρίτος βρίσκεται ο Σαουδάραβας Γιασίντ Αλ Ράχι που οδηγεί ένα ακόμα Toyota.

Νίκος Τσάδαρης