«Γκαζώνει» για την εξασφάλιση ημιαγωγών η BMW

«Γκαζώνει» για την εξασφάλιση ημιαγωγών η BMW

Σε τριμερή συμφωνία προχώρησε η γερμανική φίρμα

Το BMW Group (όπως και άλλοι κατασκευαστές) διερευνά νέους τρόπους συνεργασίας με προμηθευτές και, όταν πρόκειται για εξαρτήματα στρατηγικής σημασίας, εμπλέκεται όλο και πιο στενά στο δίκτυο προμηθευτών. Θέλοντας να διασφαλίσει την προμήθεια ημιαγωγών μακροπρόθεσμα, η εταιρεία έχει συνάψει άμεση συμφωνία με τον προμηθευτή microchip υψηλής τεχνολογίας INOVA Semi conductors και την Global foundries, έναν κατασκευαστή ημιαγωγών με πολλές δυνατότητες και χαρακτηριστικά.

Η εταιρεία εγγυάται στο Group την παροχή αρκετών εκατομμυρίων microchips το χρόνο. Τα microchips θα χρησιμοποιούνται στην τεχνολογία ISELED smart LED που αναπτύχθηκε από κοινού με το Group, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στην BMW iX ενώ θα επεκταθεί και σε άλλα μοντέλα.

Θυμίζουμε ότι, ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού, κάθε αυτοκίνητο περιέχει αρκετές χιλιάδες ημιαγωγούς που είναι απαραίτητοι για όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές. Αυτοί εξυπηρετούν διάφορες λειτουργίες, εκτελώντας υπολογισμούς και ελέγχους σε υπολογιστές, αποθηκεύοντας δεδομένα ή ακόμα και να διαχειρίζονται πολλαπλά καθήκοντα ταυτόχρονα. Το μερίδιο των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων στα οχήματα προβλέπεται να αυξηθεί περαιτέρω στο μέλλον.

Νίκος Τσάδαρης

Σχετικά Tags
BMW