Το πρωτότυπο υψηλών επιδόσεων Nissan Ariya Single Seater

Το πρωτότυπο υψηλών επιδόσεων Nissan Ariya Single Seater

Το concept παρουσιάστηκε στην εκδήλωση Nissan Futures

Η Nissan αποκάλυψε το συναρπαστικό νέο Ariya Single Seater Concept, ένα πρωτότυπο, υψηλών επιδόσεων όχημα εξερεύνησης, ανάπτυξης και επίδειξης υψηλών επιδόσεων, για το πώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης του επιβατικού Ariya, σε ένα εξατομικευμένο σασί μονοθέσιου αυτοκινήτου.

Το concept παρουσιάστηκε στην εκδήλωση Nissan Futures από τον Alfonso Albaisa, ανώτερο αντιπρόεδρο της Nissan για τον παγκόσμιο σχεδιασμό και τον Juan Manuel Hoyos, γενικό διευθυντή του τμήματος παγκόσμιου μάρκετινγκ της Nissan.

Το εντυπωσιακό πρωτότυπο εξερευνά πώς θα μπορούσε να μοιάζει ένα μελλοντικό στυλ ηλεκτροκίνητων επιδόσεων για την μάρκα.

Ο κ. Albaisa δήλωσε: «Καθώς αρχίσαμε να διαμορφώνουμε το μακροπρόθεσμο όραμά μας για το Nissan Ambition 2030, συνεχίσαμε να χτίζουμε πάνω στη διαχρονική γλώσσα σχεδιασμού του Ιαπωνικού Φουτουρισμού. Τώρα αντλούμε έμπνευση από τις Iαπωνικές λέξεις shun, που σημαίνει να τρέχεις γρήγορα και αβίαστα, και sho, που σημαίνει να πετάς στα ύψη με δύναμη και χάρη. Το Ariya Single Seater Concept είναι η τέλεια έκφραση αυτής της νέας γλώσσας.

Η αξιοποίηση του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης του Ariya σε ένα πλαίσιο εμπνευσμένο από τα μηχανοκίνητα αθλήματα επέτρεψε στην διεθνή ομάδα μας να συλλάβει αυτή τη νέα αίσθηση ταχύτητας, τεχνολογίας και καλλιτεχνίας.»

Σχεδιαστικά στοιχεία από το ολοκαίνουργιο αμιγώς ηλεκτρικό SUV Ariya είναι σαφώς ευδιάκριτα στο μονοθέσιο Concept Ariya. Στο μπροστινό μέρος του οχήματος είναι η ηλεκτροκίνητη και φωτιζόμενη «V» motion μάσκα.

Στην πλαϊνή όψη, η έμπνευση έχει αντληθεί από τις ρευστές και αποδοτικές επιφάνειες του Ariya, εμπλουτισμένη στο μέγιστο με ανθρακονήματα. Συνολικά, το πρωτότυπο περιγράφει μια μορφή που μοιάζει να έχει πάρει σχήμα από τον ίδιο τον αέρα.

Σημειώνουμε ότι, η συμμετοχή της μάρκας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ABB FIA της Formula E έπαιξε βασικό ρόλο στην έμπνευση του Ariya Single Seater Concept.

Νίκος Τσάδαρης