Με… βλέμμα στο μέλλον το νέο Nissan Townstar

Με… βλέμμα στο μέλλον το νέο Nissan Townstar

Συμπληρώνει την γκάμα επαγγελματικών οχημάτων της μάρκας

Η Nissan κάνει ένα νέο βήμα στη στρατηγική της για τα Ελαφρά Επαγγελματικά Οχήματα (LCVs), αποκαλύπτοντας την ανανεωμένη γκάμα all-star , με τα Interstar, Primastar και το ολοκαίνουργιο Townstar. Με το NV400 να μετονομάζεται σε Interstar, η μάρκα ισχυροποιεί την παρουσία της στην κατηγορία των μεγάλων βαν. Το NV300 με πιο εντυπωσιακή εμφάνιση και αίσθηση, θα επαναπροσδιοριστεί ως Primastar, αποτελώντας μια επιλογή μεσαίου μεγέθους, ενώ η κατηγορία των compact βαν θα καλύπτεται τώρα από το ολοκαίνουργιο Townstar, με αμιγώς ηλεκτρική (και βενζινοκίνητη) έκδοση.

Επιπλέον, έχοντας πλούσια τεχνογνωσία στα LCVs και στην ηλεκτροκίνηση, η Nissan θα λανσάρει μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Townstar, που θα διαδεχθεί το πρωτοποριακό e-NV200, ένα από τα πρώτα ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα μαζικής παραγωγής. Με λεπτομέρειες σχεδιασμού εμπνευσμένες από το Ariya, συμπεριλαμβανομένου του εμβληματικού μοτίβου Kumiko στην μπροστινή μάσκα και των προβολέων με την χαρακτηριστική υπογραφή, το Townstar προσφέρει μια λύση επόμενης γενιάς.

Ως το πρώτο ευρωπαϊκό μοντέλο που φέρει το νέο λογότυπο της Nissan, η αμιγώς ηλεκτρική (και βενζινοκίνητη) έκδοση του Townstar ενσωματώνει τα καινοτόμα σχεδιαστικά στοιχεία και την τεχνολογία της μάρκας. Χτισμένο στην πλατφόρμα Alliance CMF-C στο εργοστάσιο Maubeuge στην Γαλλία, το νέο compact βαν φέρνει μια νέα εποχή για τα LCVs στην Ιαπωνική φίρμα.

Ομοίως, το σημαντικά αναβαθμισμένο Primastar ξεχωρίζει με την δυναμική του εμφάνιση, χάρη στη νέα μάσκα εμπρός, τους προβολείς LED και τις προαιρετικές ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών. Επίσης, επωφελείται από τα νέα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης (ADAS) για βελτιωμένη άνεση και ασφάλεια, με χαρακτηριστικά όπως Blind Spot Warning, Lane Departure Warning, Traffic Sign Recognition, Adaptive Cruise Control και Intelligent Emergency Braking.

Το μεσαίου μεγέθους van Primastar διαθέτει πλέον μεγαλύτερη ισχύ με μια σειρά κινητήριων συνόλων, συμβατών με Euro 6d. Αυτό διασφαλίζει ότι οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις μπορούν να επωφεληθούν από την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε κινητήρια σύνολα χαμηλών εκπομπών ρύπων, διαθέσιμα τόσο με χειροκίνητο όσο και αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, ενώ κάθε μοντέλο της γκάμας all-star σειράς θα συνοδεύεται από πανευρωπαϊκή 5ετή εγγύηση.

Νίκος Τσάδαρης

Παρακαλούμε περιμένετε ...