Ράλι Ακρόπολις: Με Hyundai ο Λάμπρος Αθανασούλας

Ράλι Ακρόπολις: Με Hyundai ο Λάμπρος Αθανασούλας

Ελπίδες διάκρισης για τον Έλληνα οδηγό

Οι Λάμπρος Αθανασούλας - Νίκος Ζακχαίος ολοκλήρωσαν τις δοκιμές τους με το νέο Hyundai i20 N Rally2 και είναι έτοιμοι για το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις, που θα αποτελέσει τον 9ο γύρο του WRC στις 9-12 Σεπτεμβρίου.

Λίγα 24ωρα πριν από την εκκίνηση του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις και καθώς οι ομάδες έχουν ήδη καταφτάσει στη χώρα μας, τα πληρώματα πραγματοποιούν τις δοκιμές τους ενόψει του εθνικού μας αγώνα, ο οποίος επιστρέφει στο WRC μετά από 8 χρόνια.

Το Ελληνικό πλήρωμα με σπουδαίες διακρίσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, είναι πανέτοιμοι για αυτή τη νέα πρόκληση, καθώς θα αγωνιστούν με το Νο.40 στις πόρτες του ολοκαίνουργιου Hyundai i20 N Rally2, που κάνει παγκόσμιο ντεμπούτο σε χωμάτινη επιφάνεια. Οι Αθανασούλας – Νίκος Ζακχαίος, που θα διεκδικήσουν τη διάκριση στο πλαίσιο του WRC3, για ιδιώτες με αυτοκίνητα προδιαγραφών Rally2, πραγματοποίησαν δοκιμές διήμερης διάρκειας, ώστε να εξοικειωθούν με το νέο τους αυτοκίνητο.

Οι πρώτες ενδείξεις ήταν εξαιρετικά ενθαρρυντικές, καθώς μετά από σχεδόν 80 αγωνιστικά χιλιόμετρα σε διαδρομές κοντά στο Λουτράκι, το πλήρωμα έκανε αρκετά βήματα εμπρός, φέρνοντας το i20 N Rally2 πιο κοντά στα "θέλω" του, προκειμένου να κινηθεί όσο το δυνατόν ταχύτερα και αποτελεσματικά, στον αγώνα.

Μετά από την πρώτη επαφή με το νέο τους αυτοκίνητο, το πλήρωμα ετοιμάζεται για τις αναγνωρίσεις των ειδικών διαδρομών του αγώνα, οι οποίες ξεκινούν τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνονται την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου.

Στον αγώνα το ελληνικό πλήρωμα θα έχει ουσιαστικά ως ομόσταβλους τους Oliver Solberg-Aaron Johnston, οι οποίοι συμμετέχουν στο Ακρόπολις στο πλαίσιο του WRC2, πρωταθλήματος για ομάδες με αυτοκίνητα προδιαγραφών Rally2.

Hyundai i20 N Rally2 - Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Κινητήρας: 1.6 λίτρων, υπερτροφοδοτούμενος, άμεσου ψεκασμού
Κιβώτιο: 5 σχέσεων, σειριακό
Κίνηση: Στους τέσσερις τροχούς
Διαφορικά: Μηχανικά (εμπρός/πίσω)
Τροχοί: 7x15 ιντσών για χώμα
Ελαστικά: Pirelli 205/65–15
Βάρος: 1.230 κιλά ελάχιστο – 1.390 κιλά με το πλήρωμα

Νίκος Τσάδαρης

Παρακαλούμε περιμένετε ...