Παγκόσμιο ντεμπούτο για το νέο Nissan Z 2023 των 400 ίππων

Παγκόσμιο ντεμπούτο για το νέο Nissan Z 2023 των 400 ίππων

Συνδυάζει ένα κινητήρα V6 διπλό τούρμπο και ελκυστικό εξωτερικό που δείχνει σεβασμό στο αρχικό μοντέλο

Η μεγάλη στιγμή που περίμεναν οι φίλοι της σπορ οδήγησης ήρθε... Η Nissan αποκάλυψε το ολοκαίνουργιο σπορ μοντέλο Z 2023 από το Duggal Greenhouse του Μπρούκλιν, περίπου πέντε μίλια από το σημείο όπου το αρχικό Datsun 240Z έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο του, τον Οκτώβριο του 1969.

Ενώ οι έξι προηγούμενες γενιές του εμβληματικού σπορ Nissan χαρακτηρίζονται όλες από αριθμητικές κωδικές ονομασίες, ο πολυαναμενόμενος επανασχεδιασμός του μοντέλου, θα γίνει γνωστός στις Ηνωμένες Πολιτείες απλά με ένα μόνο γράμμα : Z.

Το Z 2023 συνδυάζει ένα κομψό, ελκυστικό εξωτερικό με εξωτερική εμφάνιση που δείχνει σεβασμό στο αρχικό μοντέλο, καθώς έχει μακρύ καπό και χαμηλό πίσω μέρος. Στο εσωτερικό, το οδηγοκεντρικό cockpit περιλαμβάνει μια προσαρμόσιμη οθόνη 12,3 ιντσών, με διαθέσιμα δερμάτινα σπορ καθίσματα και ηχοσύστημα Bose 8 ηχείων.

Όλα τα μοντέλα Z 2023είναι εξοπλισμένα με κινητήρα 3.0 λίτρων V6, με διπλό turbo 400 ίππων και επιλογή είτε χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων με συμπλέκτη αγωνιστικών επιδόσεων EXEDY, ή του νέου αυτόματου κιβωτίου 9 σχέσεων με paddles αλουμινίου.

Το Z 2023 θα διατίθεται στις ΗΠΑ στις εκδόσεις Sport και Performance, καθώς και στην ειδική έκδοση "Proto Spec", η οποία περιορίζεται σε 240 μονάδες.

Νίκος Τσάδαρης