Η Nissan εφοδιάζει το LEAF MY21 με ήχο «Canto»

Η Nissan εφοδιάζει το LEAF MY21 με ήχο «Canto»

Προειδοποιεί τους πεζούς

Το αμιγώς ηλεκτρικό Nissan Leaf μοντέλο 2021, θα είναι εξοπλισμένο με το  «Canto».

Ένα νέο σύστημα προειδοποίησης ακουστικών σημάτων οχήματος.

Πλήρως συμβατό με τους νέους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, το AVAS έχει σχεδιαστεί ειδικά για να μεταδίδει τεχνητά προσομοιωμένους ήχους οδήγησης, προειδοποιώντας τους χρήστες του δρόμου για την παρουσία ενός αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος. Η Nissan ενσωμάτωσε μια μορφή ήχου ειδοποίησης από το Leaf πρώτης γενιάς, για να διασφαλίσει ότι, όλοι οι χρήστες του δρόμου αντιλαμβάνονται τηn διέλευση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Το 2017, κατά την τοποθέτησή του στην ομάδα της Nissan Global στην Ιαπωνία, ο Marco Fioravanti, Περιφερειακός Αντιπρόεδρος Σχεδιασμού Προϊόντων στην Nissan AMIEO, είχε τη μοναδική ευκαιρία να προωθήσει τη δημιουργία αυτού που θα μπορούσε να γίνει το σήμα κατατεθέν της μάρκας για όλα τα ηλεκτρικά της οχήματα.

Ξεκινώντας τη διαδικασία ανάπτυξης του «Canto», ο Marco και η ομάδα του εξασφάλισαν ότι, η ικανοποίηση και η ασφάλεια των πελατών βρίσκονται στο επίκεντρο της σύνθεσης αυτού του μοναδικού χαρακτηριστικού.

«Canto»

Για να μεγιστοποιήσει την ευαισθητοποίηση για όλους τους χρήστες του δρόμου, η Nissan συνεργάστηκε με μια ελίτ σχεδιαστών ήχου για να δημιουργήσει τον ήχο «Canto», την εξατομικευμένη ηχητική ταυτότητα της εταιρείας για ηλεκτρικά οχήματα. Το «Canto» δημιουργήθηκε από σχεδιαστές ήχου και μηχανικούς, ειδικά προσαρμοσμένο για την Ευρώπη στο Nissan Technical Center Europe, χρησιμοποιώντας ένα φάσμα ηχητικών παλετών. Ο ήχος έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο που να διασφαλίζει την ποικιλία των τόνων, ανάλογα με το αν το όχημα επιταχύνει, επιβραδύνει ή κάνει αναστροφή. Ενεργοποιούμενο αυτόματα όταν το όχημα κινείται με ταχύτητες έως και 30 χλμ/ώρα, το "Canto" συμπληρώνει προσεκτικά το περιβάλλον του και είναι καθαρά ακουστικό, χωρίς να είναι ανησυχητικό για τους πεζούς, τους κατοίκους και τους επιβάτες. Οι ήχοι «Canto» έχουν σχεδιαστεί και βελτιστοποιηθεί εξειδικευμένα με γνώμονα τον Ευρωπαίο οδηγό.

Από την εξέταση του τρόπου με τον οποίο οι άνθρωποι ακούνε και επεξεργάζονται τα ηχητικά κύματα, μέχρι τη διασφάλιση ότι η σύνθεση είναι ευδιάκριτη σε πόλεις και δρόμους, αυτή η ειδική έκδοση του «Canto» θα είναι μια ευπρόσδεκτη προσθήκη στο ηχητικό τοπίο των ευρωπαϊκών δρόμων.

Νίκος Τσάδαρης

Παρακαλούμε περιμένετε ...