Κυριαρχία της DS Automobiles με τον Da Costa στο Μονακό

Κυριαρχία της DS Automobiles με τον Da Costa στο Μονακό

Ο Πορτογάλος πήρε την πρώτη του νίκη στη φετινή σεζόν και την έκτη του στη Formula E

Η DS Automobiles συνεχίζει να κυριαρχεί στο Πριγκιπάτο του Μονακό, καθώς κέρδισε το πρώτο E-Prix του Μονακό το 2019 με τον Jean-Eric Vergne, όπως επίσης και φέτος με τον Αntonio Felix Da Costa. Ο Da Costa, πήρε την πρώτη του νίκη στη φετινή σεζόν, την έκτη του στη Formula E και έδωσε στο νέο DS E-TENSE FE21 τη δεύτερη νίκη του μετά από έναν θεαματικό αγώνα, που είχε αγωνία μέχρι την τελευταία στροφή. Επίσης, ο Jean-Éric Vergne συμπλήρωσε την εξαιρετική επίδοση της ομάδας κατακτώντας την 4η θέση.

Τα δύο μονοθέσια αποδείχθηκαν εξαιρετικά ανταγωνιστικά από τις ελεύθερες δοκιμές έως και τις κατατακτήριες, με τον Da Costa να παίρνει την pole position και τον Vergne την P4.Στην αρχή του αγώνα, o Da Costa διατήρησε το πλεονέκτημα, αλλά η μάχη των πρώτων θέσεων ήταν έντονη και κράτησε έως το τέλος. Ο Da Costa και ο Frijns αντάλλαξαν το προβάδισμα τέσσερις φορές. Στους τελευταίους γύρους, ο Evans ήταν ο κύριος αντίπαλος του Πορτογάλου οδηγού, ο οποίος εξασφάλισε τη νίκη με μια εκπληκτική κίνηση στο Nouvelle Chicane στον τελευταίο γύρο.

Με το αποτέλεσμα αυτό, η DS Automobiles επιστρέφει στην 3η θέση στην κατάταξη των ομάδων του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος ABB FIA Formula E, με μόλις 7 βαθμούς να τη χωρίζουν από τον πρωτοπόρο, ενώ οι Da Costa και Vergne είναι στην 4η και 7η αντίστοιχα θέση, στην κατάταξη των οδηγών. Πάντως τα πρωταθλήματα ομάδων και οδηγών είναι ακόμα ανοιχτά, καθώς η σειρά προχωρά τώρα στο διπλό αγώνα της Puebla στο Mexico, στις 19-20 Ιουνίου.

Νίκος Τσάδαρης