Αυτό είναι το μέρος όπου ο ένας στους τρεις κατοίκους είναι εκατομμυριούχοι

Αυτό είναι το μέρος όπου ο ένας στους τρεις κατοίκους είναι εκατομμυριούχοι

Το ιλιγγιώδες ποσό με το οποίο αποκτάει κανείς διαμέρισμα εκεί

Το Μονακό, μια μικρή ανεξάρτητη πόλη-κράτος που βρίσκεται κατά μήκος της γαλλικής Ριβιέρας, είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο για τον πλούτο που προσελκύει αλλά και τα φορολογικά προνόμια που προσφέρει.

Από τους 38.300 ανθρώπους που ζουν εκεί, περίπου 12.261 είναι εκατομμυριούχοι, σύμφωνα με την έκθεση Knight Frank Wealth του 2019. Αυτό σημαίνει ότι περίπου το 32% των κατοίκων του Μονακό - σχεδόν το ένα τρίτο του πληθυσμού - είναι εκατομμυριούχοι, αναφέρει το businessinsider.com.

Όλοι αυτοί οι εξαιρετικά πλούσιοι κατοικούν σε λιγότερο από ένα τετραγωνικό μίλι, που αποτελεί και την έκταση του κρατιδίου.

Εξίσου αξιοσημείωτο μαζί με τη συγκλονιστική αυτή συγκέντρωση πλούτου είναι το γεγονός ότι το Μονακό ουσιαστικά έχει εξαλείψει πλήρως τη φτώχεια. Γενικότερα πάντως, το κρατίδιο αποτελεί εδώ και δεκαετίες έναν ταξιδιωτικό προορισμό γι' αυτούς που λέμε «υπερπλούσιους» ενώ εκτός αυτού έχει χτίσει και τη φήμη του ως φορολογικός παράδεισος καθώς δε διαθέτει φορολόγηση του εισοδήματος.

Για να αποκτήσετε ένα σχετικά «προσβάσιμο» διαμέρισμα στο Μονακό και επομένως να γίνεται κάτοικός του, το 2019 χρειάζονταν από 2,2 έως και 22,3 εκατομμύρια δολάρια.

Όσο για τα πιο περιζήτητα σπίτια τότε ο προϋπολογισμός εκτοξεύεται σε τουλάχιστον 55 εκατομμύρια δολάρια.