Ανανέωσαν με την Hyundai Motorsport οι Thierry Neuville & Ott Tänak

Ανανέωσαν με την Hyundai Motorsport οι Thierry Neuville & Ott Tänak

Θα συνεχιστεί η πετυχημένη συνταγή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι

Η Hyundai Motorsport ανακοίνωσε την υπογραφή νέων πολυετών συμβολαίων με τους οδηγούς της ομάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) της FIA, Thierry Neuville και Ott Tänak. Η ανακοίνωση επιβεβαιώνει την πρόθεση της ομάδας που κατέκτησε δύο συνεχόμενες χρονιές το Πρωτάθλημα των Κατασκευαστών, να συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του WRC, ανανεώνοντας τη συνεργασία της με δύο από τους πιο ταλαντούχους και ταχύτερους οδηγούς του πρωταθλήματος.

Ο Neuville (ο οποίος αυτή τη στιγμή κατέχει τη 2η θέση στο πρωτάθλημα των οδηγών) έχει διαδραματίσει θεμελιώδη ρόλο στην πορεία της Hyundai στο WRC τα τελευταία επτά χρόνια και βοήθησε την ομάδα να επιτύχει πολλά σημαντικά ορόσημα από την πρώτη νίκη στο Rallye Deutschland το 2014 μέχρι και τους δύο διαδοχικούς τίτλους του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών το 2019 και το 2020, έχοντας κατακτήσει συνολικά 13 νίκες από το ντεμπούτο του με την ομάδα.

Αντίστοιχα, ο Tänak εντάχθηκε στο δυναμικό της ομάδας ως Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 2020 σημειώνοντας μια νίκη στην Εσθονία και κατακτώντας τρία επιπλέον βάθρα που συντέλεσαν στην επιτυχία της ομάδας και την κατάκτηση του δεύτερου τίτλου κατασκευαστών το 2020. Ο Εσθονός διεκδίκησε την πρώτη του νίκη για το 2021 στο Arctic Rally Finland τον Φεβρουάριο με μια εξαιρετική απόδοση και η ομάδα κατέκτησε την 1η και την 3η θέση στο βάθρο του νέου αγώνα WRC με έδρα τη Φινλανδία.

Η ανανέωση των συμβολαίων των οδηγών ήδη από τον Μάιο επιτρέπει στην ομάδα να εκτελέσει αποτελεσματικά την ανάπτυξη του νέου πλάνου της για την υβριδική εποχή του WRC. Το πρωτότυπο, που βασίζεται στο i20 N, θα εισέλθει σε δοκιμαστική φάση στο εγγύς μέλλον.
Αναφορικά με την ανανέωση και τα σχέδια της ομάδας για το μέλλον ο επικεφαλής της ομάδας κ. Andrea Adamo δήλωσε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με τον Thierry και τον Ott και μετά το 2021 με πολυετή συμβόλαια. Η συνεργασία επιβεβαιώνει την δέσμευση της Hyundai στη νέα υβριδική εποχή που ξεκινά το 2022. Ξεκινάμε την κρίσιμη φάση δοκιμών του νέου μας 2022 Rally1 στο εγγύς μέλλον και μαζί με τους Thierry και Ott θα μπορέσουμε να εκτελέσουμε ένα ομαλό σχέδιο δοκιμών. Δεν μπορούμε επίσης να ξεχνάμε ότι, έχουμε ακόμα πολύ δουλειά να κάνουμε μαζί φέτος εστιάζοντας στους στόχους μας για το 2021, καθώς και να σκεφτόμαστε την πορεία μας από το 2022 και μετά».

Νίκος Τσάδαρης