Ανανεωμένο 5θυρο Mini: Συνδυάζει λειτουργικότητα και οδηγική ευχαρίστηση

Ανανεωμένο 5θυρο Mini: Συνδυάζει λειτουργικότητα και οδηγική ευχαρίστηση

Με φρέσκιες σχεδιαστικές πινελιές και οροφή Multitone Roof

Το 5θυρο και 5θέσιο Mini συνδυάζει την μόδα και την οδηγική ευχαρίστηση με την λειτουργικότητα, κάτι που έχει εκτιμηθεί δεόντως από το αγοραστικό κοινό, καθώς οι πωλήσεις έχουν ξεπεράσει τις 500.000 μονάδες.

Η επιτυχία αυτή οδήγησε στην ανανέωση του μοντέλου, το λανσάρισμα του οποίου θα ξεκινήσει το Μάρτιο του 2021. Φρέσκιες σχεδιαστικές πινελιές, η οροφή Multitone Roof, ανανεωμένο ποιοτικό εσωτερικό και πρόσθετα στοιχεία εξοπλισμού καθιστούν το 5θυρο Mini ακόμα πιο ελκυστική.

Σχεδίαση

Στο εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου, η εξαγωνική μάσκα και οι στρογγυλοί προβολείς είναι στοιχεία κλειδιά στη σχεδίαση, ακόμα περισσότερο από πριν. Οι προβολείς LED περιλαμβάνονται τώρα στο βασικό εξοπλισμό όπως και τα πίσω φώτα LED με το χαρακτηριστικό μοτίβο της Βρετανικής Σημαίας (Union Jack). Κάθετοι αεραγωγοί αντικαθιστούν τα φώτα ομίχλης, των οποίων τη λειτουργία αναλαμβάνει τώρα ο φωτισμός κακών καιρικών συνθηκών. Όπως η λειτουργία Matrix της μεγάλης σκάλας φώτων, αποτελεί τμήμα του συστήματος προσαρμοζόμενων προβολέων LED (Adaptive LED Headlights). Επιπλέον, ο προφυλακτήρας που τώρα βάφεται στο χρώμα του αμαξώματος, συνεισφέρει στη μοντέρνα, υψηλής ποιότητας εμφάνιση του εμπρός τμήματος.

Εκτός από το διευρυμένο πεδίο χρήσης του Piano Black στο εξωτερικό, η οροφή Multitone Roof, που επίσης διατίθεται προαιρετικά, προσφέρει νέες δυνατότητες εξατομίκευσης στο εξωτερικό του 5θυρου μοντέλου. Καθώς η επιφάνεια της οροφής εκτείνεται παράλληλα με το μεταξόνιο συγκριτικά με την 3θυρη έκδοση, η χρωματική διαβάθμιση που ξεκινά με San Marino Blue, συνεχίζεται με Pearly Aqua και ολοκληρώνεται με Jet Black στο πίσω τμήμα της Multitone Roof είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Αυτή η τεχνική διαδοχικής εφαρμογής τριών αποχρώσεων είναι πλήρως ενσωματωμένη στη διαδικασία παραγωγής του Βρετανικού εργοστασίου της ΜΙΝΙ στην Οξφόρδη. Παρόλα αυτά, ανεπαίσθητες αποκλίσεις στο χρωματικό μοτίβο είναι πάντα αναμενόμενες λόγω της επιρροής των διαφορετικών εξωτερικών συνθηκών. Η οροφή Multitone Roof μπορεί να συνδυάζεται με όλους σχεδόν τους εξωτερικούς χρωματισμούς που διατίθεται για το μοντέλο, μεταξύ των οποίων το νέο μεταλλικό χρώμα Rooftop Grey, ενώ το γκρι φινίρισμα του αμαξώματος, με ασημί λάμψη, συμπληρώνει αρμονικά την εντυπωσιακή οροφή.

Εσωτερικό

Στο εσωτερικό η ευρυχωρία συνδυάζεται τώρα με ένα υψηλής ποιότητας cockpit και νέα χαρακτηριστικά άνεσης. Οι κεντρικοί αεραγωγοί, που έρχονται πρόσωπο με τις επιφάνειες του εσωτερικού, και η νέα σχεδίαση του κεντρικού οργάνου, που φιλοξενεί την οθόνη αφής των 8,8 ιντσών (στάνταρ), συνθέτουν ένα σύγχρονο και ποιοτικό περιβάλλον. Στην πλευρά του οδηγού, ξεχωρίζει η οθόνη πολλαπλών λειτουργιών (προαιρετική) και το σπορ δερμάτινο τιμόνι (στάνταρ) με ανασχεδιασμένα πολυλειτουργικά μπουτόν, ενώ για τις κρύες ημέρες, διατίθεται τώρα προαιρετικά για πρώτη φορά θερμαινόμενο τιμόνι.

Ο φωτισμός και τα φώτα έχουν επίσης αναβαθμιστεί. Το φόντο απεικόνισης (συνδυάζεται με τα Driving Modes) στην οθόνη του κεντρικού οργάνου και στην οθόνη του ψηφιακού cockpit μπορούν να μεταβάλλονται ανάλογα με τη διάθεση του οδηγού. Τα "Lounge" και "Sport" modes έχουν τη δική τους χρωματική φιλοσοφία.

Το μοντέλο προσφέρει όλες τις αρετές ενός μικρού οχήματος με αισθητά αυξημένα επίπεδα άνεσης και ευρυχωρίας για επιβάτες και αποσκευές. Το μεταξόνιο, το οποίο είναι 72 χλστ μακρύτερο από του 3θυρου και το αυξημένο μήκος του αμαξώματος κατά 160 χλστ κάνουν όλη τη διαφορά. Στην κυκλοφορία της πόλης, το «οικογενειακό» Mini είναι επίσης εξαιρετικά ευέλικτο και μπορεί να χωρέσει σε στενούς χώρους στάθμευσης, εάν χρειαστεί. Στο πίσω τμήμα διατίθενται τρία καθίσματα. Οι επιβάτες της δεύτερης σειράς επωφελούνται από τις πρόσθετες πόρτες όταν εισέρχονται στην καμπίνα και από τον αισθητά αυξημένο χώρο για τα πόδια, το κεφάλι και εν γένει από το πλάτος του εσωτερικού. Επιπλέον, το εσωτερικό είναι ιδιαίτερα ευπροσάρμοστο και η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών μπορεί να αυξηθεί με την αναδίπλωση των στάνταρ διαιρούμενων (60: 40) πλατών των πίσω καθισμάτων από 278 μέχρι 941 λίτρα, ανάλογα με τις απαιτήσεις.

Νίκος Τσάδαρης