Nissan NV300 Combi: Με βελτιωμένο κινητήρα και νέες τεχνολογίες ασφαλείας

Nissan NV300 Combi: Με βελτιωμένο κινητήρα και νέες τεχνολογίες ασφαλείας

Η καμπίνα του NV300 έχει ανανεωθεί πλήρως

Η Nissan παρουσίασε πρόσφατα την τελευταία αναβάθμιση στην γκάμα των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων της, με το νέο NV300 Combi.

Συγκεκριμένα, στις αναβαθμίσεις περιλαμβάνονται ένα νέο κινητήριο σύνολο Euro 6D Full, μια αισθητικά βελτιωμένη εμφάνιση και πλήθος νέων τεχνολογιών, που προσφέρουν ακόμα περισσότερες ανέσεις και πρακτικότητα.

Εσωτερικό

Για να βελτιωθεί η άνεση του οδηγού, η καμπίνα του NV300 έχει ανανεωθεί πλήρως. Τα εσωτερικά καθίσματα μπορούν να διαμορφωθούν με διάταξη 5, 6, 8 και 9 θέσεων για βέλτιστη ευελιξία, με πτυσσόμενο και αφαιρούμενο κάθισμα επιβατών και αναδιπλούμενα καθίσματα.

Ένα ολοκαίνουργιο ταμπλό με κουμπιά από σατινέ χρώμιο και σκούρο ανθρακί χρώμα, αντικατοπτρίζει το στυλ ενός επιβατικού αυτοκινήτου με premium εμφάνιση, ενώ ο αυξημένος χώρος αποθήκευσης που υπερβαίνει τα 88 λίτρα (συμπεριλαμβανομένου ενός χώρου αποθήκευσης κάτω από καθίσματα των επιβατών, χωρητικότητας 54 λίτρων) δίνει στο νέο NV300 μία από τις καλύτερες δυνατότητες αποθήκευσης στην αγορά.
Εξωτερικά, το επαγγελματικό van ξεχωρίζει χάρη στη νέα μάσκα interlock, ενός σχεδιαστικού στοιχείου που χαρακτηρίζει τη σειρά ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων της μάρκας, από τότε που πραγματοποίησε το ντεμπούτο της, πέρυσι, με το NV400.

Στις αναβαθμίσεις του εξωτερικού περιλαμβάνεται μια νέα μπροστινή μετώπη που πλαισιώνεται από νέους προβολείς LED και μια χαρακτηριστική “υπογραφή” Nissan με φώτα ημέρας. Εξίσου αξιοσημείωτη αλλαγή, αποτελεί η προσθήκη (προαιρετικά) ζαντών αλουμινίου 17 ιντσών.

Βελτιωμένη ασφάλεια

Εκτός από την δυναμική εμφάνισή του, το NV300 επωφελείται από τα νέα προηγμένα συστήματα υποστήριξης στην οδήγηση (ADAS), για βελτιωμένη ασφάλεια και άνεση. Ανάλογα με τις εκδόσεις περιλαμβάνει χαρακτηριστικά ασφαλείας όπως Blind Spot Warning, Lane Departure Warning, Traffic Sign Recognition, Adaptive Cruise Control και Distance Warning. Επιπλέον, διαθέτει δύο νέους, βελτιωμένους μπροστινούς αερόσακους επιβατών.

Παράλληλα, σε επιλεγμένες εκδόσεις, το μοντέλο προσφέρει ενσωματωμένη συνδεσιμότητα, προσφέροντας επιπλέον επίπεδα λειτουργικότητας και άνεσης που κάνουν τα ταξίδια ευκολότερα και πιο ευχάριστα.

Οι λύσεις πολυμέσων υψηλής απόδοσης, υποστηρίζονται από μια οθόνη Nissan Connect πολλαπλής αφής, μεγέθους 8 ιντσών. Το Nissan Connect παρέχει στον οδηγό και τους επιβάτες λειτουργίες infotainment και πλοήγησης στα χέρια τους, με απρόσκοπτη σύνδεση μέσω smartphone (Android Auto και Apple Car Play).

Κινητήρες Euro 6D Full

Το NV300 γίνεται ακόμα πιο δυνατό, χάρη στην εισαγωγή τριών επιλογών ισχύος του 2.0λιτρου dCi κινητήρα με 110 ίππους (MT), 150 ίππους (MT & AT) και 170 ίππους (AT). Όλες οι εκδόσεις πληρούν τα πιο πρόσφατα πρότυπα εκπομπών Euro 6D Full της Ευρώπης. Το νέο μοντέλο διαθέτει επίσης υπερσυμπιεστή μεταβλητής γεωμετρίας που επιτυγχάνει μεγαλύτερη ισχύ από 110 έως 170 ίππους και αυξημένη ροπή έως 380 Nm.

Τέλος, το νέο NV300 που υποστηρίζεται από μια πανευρωπαϊκή εγγύηση 5 ετών / 160.000 χιλιομέτρων, θα πωλείται σε όλη την Ευρώπη, από τον Μάιο του 2021.

Νίκος Τσάδαρης