DS 4: το νέο μοντέλο της DS Automobiles

DS 4: το νέο μοντέλο της DS Automobiles

Διαθέσιμο στο τέλος της χρονιάς σε τρεις εκδόσεις

Σε διαδικτυακή παρουσίαση η γαλλική DS Automobiles, παρουσίασε το τέταρτο μοντέλο της που ακούει στο όνομα DS 4. Το νέο μοντέλο είναι βασισμένο στην εξελιγμένη πλατφόρμα EMP2 (η κατασκευή εξαρτημάτων της οποίας από σύνθετα υλικά συμβάλλει στην μείωση του βάρους), ανήκει στην κατηγορία των Premium C μοντέλων προβάλλει την προηγμένη τεχνολογία για να κερδίσει νέους θαυμαστές.

Το προσθιοκίνητο μικρομεσαίο crossover με πλάτος 1,83 μέτρα, μεγάλους τροχούς 720 χιλιοστών (με ζάντες αλουμινίου έως 20 ιντσών), μήκος 4,40 μέτρα και ύψος 1,47 μέτρα, διαθέτει υπερυψωμένο αμάξωμα τύπου κουπέ και εντυπωσιακή σχεδίαση, με τον χώρο αποσκευών να φτάνει στα 430 λίτρα. Επίσης, ξεχωρίζει για το ψηφιακό εσωτερικό του που προσφέρει κορυφαία εργονομία και καινοτομία, με τη νέα διάταξη των χειριστηρίων - διακοπτών που βρίσκονται ομαδοποιημένοι σε τρεις ζώνες διεπαφής και «κρυφούς» αεραγωγούς στο ταμπλό, ενώ χρησιμοποιεί υψηλής ποιότητας και ιδιαίτερου χαρακτήρα υλικά.

Συγκεκριμένα, το DS 4 είναι κατασκευασμένο από 95% επαναχρησιμοποιήσιμα υλικά και 85% ανακυκλώσιμα μέρη. Το 30% του βάρους του προέρχεται από ανανεώσιμα ή ανακυκλωμένα υλικά, χωρισμένα μεταξύ μετάλλων και πολυμερών. Το ταμπλό είναι κατασκευασμένο από ειδικά επεξεργασμένα υλικά σε ποσοστό 20% των επιφανειών, στα μέρη του που δεν είναι ορατά. Μεταξύ των ανακυκλωμένων υλικών, ίνες πολυπροπυλενίου, πολυεστέρα και ελαστομερούς, χρησιμοποιούνται κάτω από το πλαίσιο ως διαφράγματα, για μείωση του θορύβου ή ως σημεία στήριξης.

Ακολουθώντας την μόδα της εποχής, το γαλλικό μοντέλο διατίθεται σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις (DS 4, DS 4 Performance Line & την DS4 Cross με ιδιαίτερες σχεδιαστικές λεπτομέρειες εξωτερικά, μπάρες οροφής, αλλά και συστήματα Advanced Traction Control και Hill Assist Descent Control, για βελτίωση της πρόσφυσης σε πιο ολισθηρά και ανώμαλα εδάφη).

Ο πλούσιος εξοπλισμός περιλαμβάνει σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα για την ασφάλεια, την συνδεσιμότητα και την παροχή πληροφοριών στον οδηγό. , ενώ. Το DS4 θα διατίθεται με κινητήρες βενζίνης 130, 180 και 225 ίππων, ένα ντίζελ 130 ίππων και μία φορτιζόμενη (plug-in) υβριδική έκδοση με συνδυασμένη ισχύ 220 ίππων και ηλεκτρική αυτονομία έως 50 χιλιόμετρα (WLTP). Όλοι οι κινητήρες συνοδεύονται από αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων (ΕΑΤ8).

Το DS 4 θα κυκλοφορήσει στη χώρα μας το τελευταίο τρίμηνο του 2021.

Νίκος Τσάδαρης