Η BMW iX3 στην…Όπερα της Βουδαπέστης

Η BMW iX3 στην…Όπερα της Βουδαπέστης

Ένα πολυτελές ηλεκτρικό ποζάρει σε ένα πολιτιστικό μνημείο

Πρόσφατα, η BMW iX3 αποτέλεσε το θέμα μιας αποκλειστικής φωτογράφησης στο κτιριακό συγκρότημα ‘Eiffel Art Studios’ της Κρατικής Όπερας της Ουγγαρίας. Πρόκειται για ένα βιομηχανικό μνημείο του περασμένου αιώνα, με σιδερένιες αψίδες που παραπέμπουν στον Πύργο του Eiffel, εξ ου και το όνομά του. Βρίσκεται στην παραδοσιακή, βιομηχανική περιοχή της Βουδαπέστης και πρόκειται για διατηρητέο μνημείο.

Οι άνθρωποι της BMW Ουγγαρίας έκριναν ότι, ένα τέτοιο υποβλητικό σκηνικό ήταν ιδανικό για να αναδείξει την πρωτοποριακή αισθητική του νέου μοντέλου της βαυαρικής φίρμας που προτίθεται να αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού.

Η iX3 είναι το πρώτο πολυτελές μοντέλο της μάρκας που θα διατίθεται με κινητήρες βενζίνης και diesel, plug-in υβριδική τεχνολογία και αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Η ενεργειακή απόδοση του ηλεκτροκινητήρα είναι κατά 30% υψηλότερη συγκριτικά με των σύγχρονων ηλεκτρικών μοντέλων του Group. Το σύστημα κίνησης αποδίδει μέγιστη ισχύ 286 ίππων και μέγιστη ροπή 400 Nm που, αντίθετα με άλλους ηλεκτροκινητήρες, διατηρείται στις υψηλές στροφές. Με μία φόρτιση της μπαταρίας συνολικής χωρητικότητας 80 kWh, παρέχει αυτονομία έως 460 χλμ (WLTP).

Η iX3, προσφέρει πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό, μέση κατανάλωση ενέργειας 18,5 – 19,5 kWh/100 χλμ (WLTP), συνδυασμένες εκπομπές ρύπων: 0 γρ/χλμ και αναμένεται στην Ελληνική αγορά στις αρχές του 2021 στην τιμή των 64.200 ευρώ.

Το Eiffel Art Studios είναι ένας πολυσυλλεκτικός χώρος της Κρατικής Όπερας της Ουγγαρίας. Εκτός του ότι λειτουργεί ως κέντρο logistics της όπερας, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αίθουσες για πρόβες και ενοικίασης κουστουμιών, ένα εστιατόριο, κέντρο επισκεπτών, στούντιο ηχογράφησης και ένα αμφιθέατρο 400 θέσεων. Χτίστηκε πάνω στα ερείπια του παλιού Northern Railway Maintenance & Engineering Workshop, ενώ πρόθεση του σχεδιαστή ήταν να διατηρήσει τη βιομηχανική ατμόσφαιρα του εργαστηρίου σιδηροδρόμων παρά την αλλαγή χρήσης. Το αρχιτεκτονικό γραφείο που ανέλαβε την ανακαίνιση αποφάσισε να διατηρήσει την ατσάλινη δομή οροφής η οποία αποτέλεσε το κύριο αρχιτεκτονικό στοιχείο, χαρίζοντας στο Eiffel Art Studios μία σύγχρονη εμφάνιση και αίσθηση, προσαρμοσμένη στο πνεύμα του 21ου αιώνα.

Νίκος Τσάδαρης

Σχετικά Tags
BMW