Το Nissan Roox «Kei Car of the Year» στον διαγωνισμό ιαπωνικού αυτοκινήτου της χρονιάς

Το Nissan Roox «Kei Car of the Year» στον διαγωνισμό ιαπωνικού αυτοκινήτου της χρονιάς

Ένα mini όχημα με ευρύχωρο εσωτερικό και προηγμένη τεχνολογία υποστήριξης οδηγού

Το ολοκαίνουργιο Nissan Roox, ένα mini όχημα με ευρύχωρο εσωτερικό και προηγμένη τεχνολογία υποστήριξης οδηγού, ονομάστηκε «Kei Car of the Year» στον διαγωνισμό του Ιαπωνικού Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2020-21.

Παράλληλα, η κριτική επιτροπή του θεσμού επέλεξε το Nissan Kicks SUV, διαθέσιμο στην Ιαπωνία αποκλειστικά με το ηλεκτροκίνητο σύστημα e-Power, ως ένα από τα 10 καλύτερα αυτοκίνητα της χρονιάς. Η λίστα των 10 αυτοκινήτων ανακοινώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, μετά τον πρώτο γύρο επιλογής. Κατά τη διαδικασία επιλογής του Roox, οι κριτές σημείωσαν τις οδηγικές επιδόσεις του αυτοκινήτου, την άνεση και την προηγμένη τεχνολογία του, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος υποστήριξης οδηγού ProPilot.

Οι προηγμένες τεχνολογίες ασφαλείας του Roox περιλαμβάνουν το ProPilot με ένα νέο ραντάρ υψηλής ακρίβειας, που επιτρέπει ακόμα πιο ξεκούραστη οδήγηση σε μεγάλες αποστάσεις, σε αυτοκινητόδρομους. Αν και ταξινομήθηκε ως mini όχημα, το Roox προσφέρει δυνατότητα οδήγησης, ασφάλεια και χρησιμότητα ισοδύναμη με αυτή ενός κανονικού μεγέθους αυτοκινήτου.

Επίσης, το Nissan Kicks e-Power προσφέρει στους πελάτες δυναμικές επιδόσεις με ήσυχη κύλιση και αυξημένη αυτοπεποίθηση στο δρόμο, χάρη στον ηλεκτροκινητήρα του. Την οδηγική απόλαυση ενισχύει και η ικανότητα επιτάχυνσης και επιβράδυνσης με τη λειτουργία μόνο του πεντάλ του γκαζιού. Το Kicks διαθέτει δυναμικό, φουτουριστικό εξωτερικό σχεδιασμό, με κομψό, ευρύχωρο εσωτερικό που προσφέρει άφθονο χώρο για επιβάτες και αποσκευές.