Nissan Leaf: Δέκα χρόνια με περισσότερες από 500.000 πωλήσεις

Nissan Leaf: Δέκα χρόνια με περισσότερες από 500.000 πωλήσεις

Οφέλη από την ηλεκτρική κινητικότητα

Κλείνοντας 10 χρόνια από τότε που παρουσιάστηκε το πρώτης γενιάς Leaf, η Nissan γιορτάζει την επέτειο, έχοντας πουλήσει πάνω από 500.000 αυτοκίνητα του δημοφιλούς μοντέλου.

Με γραμμές παραγωγής σε εργοστάσια στην Ιαπωνία, τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, το μηδενικών εκπομπών Leaf πωλείται σε 59 αγορές σε όλο τον κόσμο. Καθώς η χωρητικότητα, οι επιδόσεις και η αποδοτικότητα της μπαταρίας συνεχίζουν να βελτιώνονται, το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο έχει εξελιχθεί από ένα μέσο μετακίνησης στην πόλη σε ένα ευέλικτο αυτοκίνητο που ικανοποιεί ένα ευρύ φάσμα αναγκών και τρόπων ζωής των υποψήφιων αγοραστών.

Πέρα από την κινητικότητα, το Leaf συνεισφέρει στο κοινωνικό σύνολο, υποστηρίζοντας με ηλεκτρική ενέργεια σπίτια και επιχειρήσεις, παρέχοντας ακόμα και ηλεκτρική ενέργεια σε έκτακτες ανάγκες, κατά τη διάρκεια φυσικών καταστροφών.

Οφέλη από την ηλεκτρική κινητικότητα

Από την πρωτοποριακή πρώτη γενιά του 2010 έως το Leaf e + που κυκλοφόρησε το 2019, οι 500.000 αγοραστές που το επέλεξαν, βοήθησαν τους οδηγούς σε όλο τον κόσμο να συνειδητοποιήσουν τα οφέλη των ηλεκτρικών οχημάτων, τόσο από άποψη βιωσιμότητας όσο και στην καθημερινή τους ζωή. Η Nissan εκτιμά ότι οι απανταχού ιδιοκτήτες του Leaf έχουν διανύσει αθροιστικά με τα αυτοκίνητά τους περίπου 16 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα, εμποδίζοντας την είσοδο περισσότερων από 2,5 δισεκατομμυρίων κιλών εκπομπών CO2 στην ατμόσφαιρα.

Νίκος Τσάδαρης