Το Turbo Hyundai με τις σβέλτες επιδόσεις τόσο στο δρόμο όσο και σε πίστα

Το Turbo Hyundai με τις σβέλτες επιδόσεις τόσο στο δρόμο όσο και σε πίστα

Πότε αναμένεται στην Ελλάδα

Η Hyundai Motor έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες του τελευταίου μοντέλου υψηλών επιδόσεων, του i20 N, ενός hot hatch με σβέλτες επιδόσεις τόσο στο δρόμο όσο και σε πίστα.

Ο σπορ σχεδιασμός του i20 N ακολουθεί την νέα σχεδιαστική ταυτότητα Sensuous Sportiness της μάρκας, η οποία επιβάλλει αιχμηρή εμφάνιση. Στο εμπρός μέρος κυριαρχεί μια μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα για την ψύξη του turbo κινητήρα και των φρένων. Στα πλαϊνά, ξεχωρίζουν οι 18 ιντσών ζάντες με το γκρι ματ φινίρισμα και οι κόκκινες δαγκάνες των φρένων με το διακριτικό Ν, καθώς και τα αεροδυναμικά μαρσπιέ, ενώ η πίσω αεροτομή βελτιώνει την αεροδυναμική του απόδοση. Επιπλέον, το Performance Blue χρώμα του αμαξώματος του νέου i20 N, το οποίο διατίθεται αποκλειστικά στα μοντέλα N, η προαιρετική διχρωμία της οροφής σε μαύρο χρώμα καθώς και οι κόκκινες εξωτερικές πινελιές αναδεικνύουν τις σπορ (από το WRC) καταβολές της έκδοσης.

Το νέο i20 N διαθέτει έναν υπερτροφοδοτούμενο T-GDi κινητήρα 1,6 λίτρων, που αποδίδει 204 ίππους και 275 Nm ροπής σε συνδυασμό με χειροκίνητο 6τάχυτο (6ΜΤ) κιβώτιο.

Με βάρος 1.190 κιλά (όπως και το i20 Coupe WRC), φθάνει στην μέγιστη ταχύτητα των 230 χλμ/ώρα και χρειάζεται για τα 0-100 μόλις 6,7 δευτερόλεπτα.

Επίσης, ενσωματώνει το σύστημα ελέγχου N Grin της μάρκας με πέντε διαφορετικές χαρτογραφήσεις που βελτιστοποιούν την απόδοση του κινητήρα, την ανάρτηση και το σύστημα διεύθυνσης σε διαφορετικές συνθήκες οδήγησης.

Το νέο i20 Ν αναμένεται στις Ευρωπαϊκές αγορές καθώς και στην Ελλάδα την άνοιξη του 2021, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες γι΄ αυτό θα ανακοινωθούν σύντομα.

Νίκος Τσάδαρης