Fiat Talento: Το αναβαθμισμένο van γίνεται πιο ευέλικτο στην πόλη

Fiat Talento: Το αναβαθμισμένο van γίνεται πιο ευέλικτο στην πόλη

Ένα Talento μεταφορών με αυτόματο κιβώτιο DCTQ

Η εξέλιξη του επαγγελματικού Fiat Talento, συνεχίζεται με μια ακόμα τεχνολογική καινοτομία. Μετά την παρουσίαση του νέου 2λιτρου EcoJet κινητήρα, το μοντέλο αποκτά και ένα νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (DCT) έξι σχέσεων. Το νέο σύστημα μετάδοσης προσφέρει άνεση στις αστικές διαδρομές και συμβάλει στη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Παράλληλα, το κιβώτιο δίνει την επιλογή στον οδηγό και για σειριακή λειτουργία για απόλυτη ελευθερία στον τρόπο οδήγησης.

Το νέο αυτόματο κιβώτιο DCT του Talento διαχειρίζεται με αποδοτικό τρόπο τη δύναμη των νέων 2λιτρων κινητήρων EcoJet. Σε επίπεδο απόδοσης διαθέσιμες είναι τρεις εκδόσεις, με 120 ίππους και 320Nm ροπής, με 145 ίππους και 350Nm ροπής και 170 ίππους και 380Nm ροπής. Με στόχο την παροχή υψηλής ροπής από τις χαμηλές στροφές, αλλά και την οικονομία καυσίμου, όλες οι εκδόσεις του κινητήρα εφοδιάζονται με Turbo μεταβλητής γεωμετρίας.

Παράλληλα με τα κινητήρια σύνολα, το Talento πλεονεκτεί και στις δυνατότητες μεταφοράς φορτίου με το ωφέλιμο όγκο να διαμορφώνεται (ανάλογα με την έκδοση) από τα 5,2 έως και τα 8,6 κυβικά μέτρα, ενώ το ωφέλιμο βάρος που φτάνει τους 1,3 τόνους.

Τέλος, ο πλούσιος εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας, αλλά και η σωστή εργονομία συμπληρώνουν την εικόνα του δημοφιλούς μοντέλου. Το σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 7 ιντσών, το οποίο διαθέτει συμβατότητα με λειτουργία mirroring κάνει εύκολη και ασφαλή την επικοινωνία και σε συνδυασμό με το νέο αυτόματο κιβώτιο μειώνουν σημαντικά το φόρτο εργασίας του οδηγού.

Το Talento με το νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT θα είναι διαθέσιμο στην Ελληνική αγορά από τις αρχές του 2021.

Νίκος Τσάδαρης

Σχετικά Tags
Fiat