CitroënC1 Jean-Charles de Castelbajac: Η 5θυρη ειδική έκδοση

CitroënC1 Jean-Charles de Castelbajac: Η 5θυρη ειδική έκδοση

Θα έχει κινητήρα ενός λίτρου 72 ίππων

Η συνεργασία της Citroën με τον Γάλλο σχεδιαστή μόδας Jean-Charles de Castelbajac συνεχίζεται με αποτέλεσμα την πολύ ειδική 5θυρη έκδοση του C1, με την ονομασία C1 JCC+, που διαθέτει ξεχωριστά στοιχεία εξοπλισμού άνεσης, όπως ο αυτόματος κλιματισμός και η αυτόματη ενεργοποίηση των φώτων, καθώς και κάποιων στοιχείων που αναβαθμίζουν την κομψότητα, όπως είναι η δίχρωμη οροφή, οι προεκτάσεις των φτερών, αλλά και οι ειδικής σχεδίασης επενδύσεις της καμπίνας.

Παράλληλα, προσφέρει και 6 συστήματα υποβοήθησης για τον οδηγό ιδιαίτερα χρήσιμα για την κίνηση σε αστικό περιβάλλον, με ένα από αυτά να είναι η κάμερα οπισθοπορείας.

Το C1 JCC+ συνδυάζεται με τον οικονομικό κινητήρα VTi 1.0L λίτρου, 72.

Τόσο στην καμπίνα όσο και στο αμάξωμα, το “άγγιγμα” του σχεδιαστή, γίνεται ορατό μέσα από τις πολύχρωμες επεμβάσεις του, δίνοντας στο μικρό αυτοκίνητο πόλης έναν ξεχωριστό χαρακτήρα.

Στο αμάξωμα, το ξεχωριστό στυλ του CitroënC1 JCC+ φαίνεται στα σημεία:
- Στην μαύρη “απόχρωση” της οροφής, με το άρτιο ταίριασμα αναλόγως του χρώματος που έχει επιλεγεί για το υπόλοιπο αμάξωμα.
- Στα σκούρα φιμέ πίσω παράθυρα και παρμπρίζ.
- Στις μαύρες ματ προεκτάσεις των φτερών.
- Στις μαύρες (Planet Black) ζάντες αλουμινίου 15”.
- Στα 5 χρώματα αμαξώματος: Lipizan White, Gallium Grey, Carlinite Grey, Caldera Black καιScarlet Red.

Επιπλέον, η υπογραφή του σχεδιαστή, αποτυπώνεται στα κόκκινα καλύμματα των καθρεπτών, στα μπλε κέντρα στους τροχούς και στα κίτρινα διακοσμητικά στις κολόνες Γ. Ξεχωρίζουν ακόμα, τα χαρακτηριστικά "JCCx chevrons" αυτοκόλλητα στις εμπρός πόρτες, το αυτοκόλλητο με τα αρχικά του σχεδιαστή "JCC" στο πίσω παρμπρίζ και το αυτοκόλλητο στο πίσω μέρος.

Στο εσωτερικό η «υπογραφή» του διάσημου σχεδιαστή είναι ορατή στην καμπίνα, με τα κεντημένα λογότυπα "JCCx chevrons" στα εμπρός προσκέφαλα, αλλά και τα ειδικής σχεδίασης πατάκια.

Ένα ιδιαίτερο Χρωματικό Πακέτο αναβαθμίζει την καμπίνα, με το κόκκινο ταμπλό σε Scarlet Red απόχρωση, τους λευκούς αεραγωγούς σε Porcelain White και το γυαλιστερό μαύρο στο πλαίσιο της οθόνης αφής και του επιλογέα των ταχυτήτων.

Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει αυτόματο κλιματισμό, ηχοσύστημα Ράδιο MP3 με 4 ηχεία και θύρα USB, αυτόματη λειτουργία προβολέων, ηλεκτρικούς και θερμαινόμενους καθρέπτες, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ρύθμιση ύψους καθίσματος οδηγού, σκούρα φιμέ πίσω τζάμια – παρμπρίζ και χρωμιωμένες χειρολαβές θυρών.

Τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού περιλαμβάνουν έγχρωμη οθόνη αφής 7’’, MirrorScreen, περιοριστή ταχύτητας, υποβοήθηση εκκίνησης σε ανωφέρεια(Hill Start Assist), κάμερα οπισθοπορείας με προβολή εικόνας στην οθόνη του ταμπλό, είσοδο και εκκίνηση κινητήρα χωρίς κλειδί (προαιρετικά).

Το C1JCC+ είναι ιδιαίτερα ευέλικτο χάρη στην ακτίνα κύκλου στροφής 4.80 μ, και με μήκος 3.46 μ. θεωρείται ιδανικό για τις αστικές περιοχές, ενώ το μικρό βάρος δίνει σβέλτες επιδόσεις παρά την ιπποδύναμη των 72 ίππων. Τέλος, η κατανάλωση (κατά τον κατασκευαστή) είναι στα 3,7 λτ/100 χλμ και οι εκπομπές CΟ2 85γρ/χλμ συμβατές με τις επιταγές της νόρμας Euro 6 περί εκπομπών ρύπων.

Νίκος Τσάδαρης