Το ανανεωμένο FCA Heritage Officine Classiche

Το ανανεωμένο FCA Heritage Officine Classiche

Ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση του κέντρου υπηρεσιών στους φίλους των κλασσικών αυτοκινήτων

To γκρουπ της Fiat ολοκλήρωσε την ανακαίνιση του Officine Classiche, του κέντρου που προσφέρει σειρά υπηρεσιών στους φίλους των κλασσικών αυτοκινήτων, που ξεκινούν από τις τεχνικές συμβουλές, τις πιστοποιήσεις γνησιότητας και φτάνουν μέχρι την πλήρη ανακατασκευή κλασσικών αυτοκινήτων των Ιταλικών μαρκών του Ομίλου Fiat Chrysler Automobiles (FCA).

Οι νέες εγκαταστάσεις έρχονται να συμπληρώσουν μια σειρά εντατικών επενδύσεων από την FCA Heritage τα τελευταία χρόνια, οι οποίες έχουν σαν κέντρο το ιστορικό βιομηχανικό συγκρότημα του Mirafiori στο Τορίνο. To 2019 εγκαινιάστηκε το Heritage HUB, το οποίο αποτελεί και το κέντρο του οργανισμού, το 2020 ακολούθησε το Heritage Gallery στο Mirafiori Motor Village και τώρα ανοίγει τις πύλες του το πλήρως ανακαινισμένο Officine Classiche το οποίο αρχικά ιδρύθηκε στο Mirafiori το 2015. Οι νέες εγκαταστάσεις είναι γεμάτες από εικόνες και δημιουργικά που απεικονίζουν μερικά από τα πλέον θρυλικά μοντέλα των Fiat, Alfa Romeo, Abarth και Lancia.

Σήμερα οι εγκαταστάσεις του Officine Classiche καλύπτουν περισσότερα από 6.000τ.μ. σε σχέση με τα μόλις 900τ.μ. του 2015, ενώ ο μηχανολογικός εξοπλισμός περιλαμβάνει τα πλέον σύγχρονα συστήματα που σχεδιάστηκαν ειδικά για τη συντήρηση κλασσικών αυτοκινήτων. Στους χώρους φιλοξενούνται, συντηρούνται και περνούν από τις διαδικασίες πιστοποίησης ιστορικά αυτοκίνητα των Ιταλικών μαρκών του Ομίλου, τα οποία ανήκουν σε συλλογές ιδιωτών, αλλά και στη συλλογή της FCA Heritage. Από το 2015 δεκάδες αναπαλαιώσεις έχουν ολοκληρωθεί και έχουν εκδοθεί περίπου 500 πιστοποιητικά αυθεντικότητας, για οχήματα που βρίσκονται από την Ιταλία και τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες, μέχρι την Ιαπωνία και την Αμερική. Η ακρίβεια και η πιστότητα των εργασιών εξασφαλίζονται από τα αυθεντικά τεχνικά έγγραφα που έχει στην κατοχή της η FCA Heritage, έτσι ώστε οι ειδικοί της (που φροντίζουν και τη συλλογή του Ομίλου) να μπορούν να προσφέρουν ένα ευρύ πεδίο υπηρεσιών, όπως διάγνωση, φανοποιεία, αλλά και ανακατασκευή μηχανικών μερών.

Το τελικό στάδιο για την έκδοση του «Πιστοποιητικού Αυθεντικότητας» περιλαμβάνει ενδελεχή έλεγχο όλων των εξαρτημάτων του οχήματος από την ομάδα ειδικών της FCA Heritage. Οι εξαντλητικές διαδικασίες (εφόσον ολοκληρωθούν με επιτυχία) οδηγούν στην έκδοση πιστοποιητικού, το οποίο εκτός των άλλων εκτοξεύει και την αξία του οχήματος. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη για όλα τα μοντέλα των Fiat, Alfa Romeo, Abarth και Lancia, ενώ μπορεί να ολοκληρωθεί, τόσο στις εγκαταστάσεις της FCA Heritage, όσο και στο χώρο που φυλάει το κλασσικό του αυτοκίνητο ο συλλέκτης.

Νίκος Τσάδαρης

Σχετικά Tags
Fiat
Παρακαλούμε περιμένετε ...