Opel Corsa Ultimate: Πόσο θα κοστίζει το δημοφιλέστερο μικρό μοντέλο

Opel Corsa Ultimate: Πόσο θα κοστίζει το δημοφιλέστερο μικρό μοντέλο

Τι θα περιλαμβάνει ο βασικός εξοπλισμός

Το Opel Corsa, το δημοφιλέστερο μικρό αυτοκίνητο της Γερμανίας κυκλοφορεί σε έκδοση Ultimate, με premium βασικά χαρακτηριστικά, κορυφαία για την κατηγορία. Το Corsa Ultimate, με τιμή εκκίνησης 23.870€ (όλες τιμές λιανικής με ΦΠΑ στη Γερμανία), είναι το κορυφαίο μοντέλο της οικογένειας, με καινοτομίες όπως σύστημα φωτισμού IntelliLux LED matrix και Multimedia Navi Pro infotainment (χωρίς επιπλέον χρέωση) που περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό μαζί με τις υπηρεσίες Opel Connect Services και την πολυτελή ταπετσαρία Alcantara. Επίσης, για τους λάτρεις του σπορ στυλ, η Opel αναβαθμίζει το Corsa GS Line.

Στο νέο Corsa Ultimate το συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto, Multimedia Navi Pro έχει έγχρωμη οθόνη αφής υψηλής ανάλυσης 10” και φωνητικό έλεγχο για τις λειτουργίες ηχοσυστήματος, τηλεφώνου και πλοήγησης. Σε συνδυασμό με τις στάνταρ υπηρεσίες Connect Services, η καθοδήγηση διαδρομής είναι ακόμα πιο άμεση και φιλική προς το χρήστη. Επιπλέον, το Opel Connect παρέχει δυνατότητα άμεσης σύνδεσης με κέντρα οδικής βοήθειας και ενεργοποίησης κλήσεων έκτακτης ανάγκης. Χρησιμοποιώντας το κόκκινο κουμπί, ο οδηγός μπορεί να έχει πρόσβαση σε βοήθεια μέσα σε δευτερόλεπτα. Εάν ενεργοποιηθούν οι προεντατήρες ζωνών ασφαλείας ή οι αερόσακοι, το σύστημα πραγματοποιεί αυτόματα μία κλήση έκτακτης ανάγκης.

Το αυτόματο σύστημα ελέγχου κλιματισμού και τα καθίσματα με μαύρη επένδυση Alcantara (βασικός εξοπλισμός) υπόσχονται μέγιστη άνεση με το Corsa Ultimate. Τα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού είναι θερμαινόμενα και ρυθμίζονται προς έξι κατευθύνσεις, ενώ το ηλεκτροπνευματικά ρυθμιζόμενο κάθισμα του οδηγού διαθέτει λειτουργία μασάζ και το θερμαινόμενο, δερμάτινο τιμόνι κάνει την οδήγηση πιο ευχάριστη, ειδικά το χειμώνα.

Επιπλέον, το σύστημα προσαρμοζόμενου φωτισμού adaptive IntelliLux LED matrix αυξάνει την ασφάλεια στο σκοτάδι, αφού μόλις το όχημα απομακρυνθεί από μία αστική περιοχή, οι προβολείς με αντιθαμβωτικό φωτισμό ενεργοποιούν αυτόματα τη μεγάλη σκάλα φώτων. Στη συνέχεια, τα στοιχεία LED αυτόματα και συνεχώς προσαρμόζουν τη φωτεινή δέσμη στις επικρατούσες συνθήκες κυκλοφορίας και το περιβάλλον. Αν χρειαστεί, μεμονωμένα LED απενεργοποιούνται σε δευτερόλεπτα, ώστε να μην ενοχλούνται οι οδηγοί των προπορευόμενων οχημάτων ή όσων κινούνται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Αυτό σημαίνει ότι το φως δεν είναι εκτυφλωτικό για τους άλλους χρήστες των δρόμων, ενώ ο οδηγός του Corsa απολαμβάνει καλύτερη ορατότητα.

Στον βασικό εξοπλισμό, περιλαμβάνονται ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών σε κομψή μαύρη διχρωμία,  σπορ καθίσματα με κόκκινες λεπτομέρειες και η στάνταρ μαύρη οροφή, που δημιουργεί μία αντίθεση με το χρώμα του υπόλοιπου αμαξώματος, ενώ αναδεικνύει τον σπορ χαρακτήρα του GS Line (διαθέσιμο από 20.855€).

Νίκος Τσάδαρης