Opel Corsa Rally4: Ένα αγωνιστικό για ερασιτέχνες

Opel Corsa Rally4: Ένα αγωνιστικό για ερασιτέχνες

Η εταιρεία ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της στο μηχανοκίνητο αθλητισμό

Με το νέο Corsa Rally4, η Opel ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Το Corsa Rally4 είναι σχεδιασμένο για εθνικούς και διεθνείς αγώνες ράλι ιδιωτικών συμμετοχών και αντικαθιστά το ADAM R2 το οποίο κατέκτησε τέσσερις συνεχόμενους τίτλους του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος junior rally, μεταξύ 2015 και 2018.

Το Corsa Rally4 εξελίχθηκε σύμφωνα με τους κανονισμούς Rally4, που αντικαθιστά την κατηγορία R2. Το Corsa R4 έχει έναν αποδοτικό, 3κύλινδρο, υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1.2 λίτρων. Βασισμένος στη μονάδα παραγωγής, ο κινητήρας ράλι με Magneti Marelli ECU αποδίδει ισχύ 208 ίππων και ροπή 290 Nm.

Η ισχύς μεταφέρεται από τον κινητήρα στους εμπρός τροχούς μέσω ενός ρυθμιζόμενου με τρεις τρόπους διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης και ενός σειριακού 5τάχυτου κιβωτίου. Η ανάρτηση του μοντέλου, με ελατήρια Eibach και αμορτισέρ Öhlins είναι πλήρως προσαρμοζόμενη.

Μετά από μήνες δοκιμών, η Opel Motorsport και η PSA Motorsport πραγματοποίησαν τις τελευταίες εβδομάδες και νέα εντατικά test drives με το Corsa R4 στη Νότια Γαλλία. Μέσα σε πέντε ημέρες, οι δυο ομάδες κάλυψαν πάνω από 1.000 χλμ σε χώμα και άσφαλτο σε μεταβαλλόμενες συνθήκες, όπου οι οδηγοί δοκιμών δήλωσαν εντυπωσιασμένοι.

Η έγκριση τύπου για το Opel Corsa Rally4 αναμένεται την 1η Δεκεμβρίου, 2020. Η παραγωγή των μοντέλων για ιδιωτικές συμμετοχές (customer cars) ξεκινά αμέσως μετά. Ήδη, μπορούν να γίνονται παραγγελίες, αλλά η μάρκα θα ανακοινώσει την τιμή στο άμεσο μέλλον.

Σε επόμενο βήμα, το Corsa Rally4 θα εκπροσωπήσει το δεύτερο επίπεδο κοινής προώθησης ταλέντων από την Opel και την ADAC. Το πρόγραμμα ξεκινά με το ADAC Opel e-Rally Cup, όπου τα καλύτερα ταλέντα θα προχωρήσουν την ομάδα ADAC Opel Rally Junior Team και στο cockpit ενός Opel Corsa Rally4. Οι οδηγοί θα έχουν να αντιμετωπίσουν ένα πολύ απαιτητικό διεθνές αγωνιστικό πρόγραμμα, όπου θα κάνουν τα επόμενα βήματα στην εξέλιξη της καριέρας τους.

Νίκος Τσάδαρης