Νέα BMW 128ti: Η συνέχεια μιας 60χρονης παράδοσης

Νέα BMW 128ti: Η συνέχεια μιας 60χρονης παράδοσης

Το εμπορικό λανσάρισμα της έκδοσης προγραμματίζεται για τον Νοέμβριο 2020

Η σειρά των ξεχωριστών εκδόσεων της BMW, δεν έχει τελειωμό, προς μεγάλη ευχαρίστηση των fan της σπορ αυτοκίνησης. Τελευταίο δημιούργημα, η νέα 128ti, ένα προσθιοκίνητο, compact σπορ μοντέλο, με σπορ ανάρτηση ειδικά ρυθμισμένη από το τμήμα M και μπλοκέ διαφορικό τύπου Torsen.

Η 128ti τοποθετείται μεταξύ της 120i και της κορυφαίας M135i xDrive και υπόσχεται οδηγικές απολαύσεις με σχετικά μικρό κόστος (κατανάλωση 6,4λτ/100χλμ). Τα βασικά της χαρακτηριστικά έχουν ως εξής:

- Ειδικά ρυθμισμένη σπορ ανάρτηση που υπογράφει το τμήμα M (χαμηλωμένη κατά 10 χλστ), ένα μπλοκέ διαφορικό τύπου Torsen και σύστημα διεύθυνσης με ειδική ρύθμιση.

- Σκληρότερες αντιστρεπτικές δοκούς και βάσεις αντιστρεπτικών δοκών με υψηλή προφόρτιση από την M135i xDrive. Σκληρότερα ελατήρια και αμορτισέρ, ανάλογα προσαρμοσμένα και μικρότερο βάρος κατά 80 κιλά από την M135i xDrive.

- 2λιτρος κινητήρας τεχνολογίας TwinPower Turbo (άμεσος απόγονος της έκδοσης που χρησιμοποιεί η M135i xDrive) με απόδοση αποδίδει 265 ίππων και 8τάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport που περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό.

- Σπορ σύστημα φρένων (M) με κόκκινες δαγκάνες, δίχρωμες ζάντες αλουμινίου Y‑spoke 553 M 18” και σπορ ελαστικά (Michelin Pilot Sport 4), που διατίθενται κατόπιν παραγγελίας χωρίς επιπλέον χρέωση.

- Αποκλειστικά στοιχεία στο εξωτερικό και το εσωτερικό, «δανεισμένα» από το μοντέλο M Sport. Ειδικές επενδύσεις και διάκοσμος, πλαϊνές ποδιές και λογότυπο “ti” μπροστά από τους πίσω τροχούς σε σπορ κόκκινο χρώμα.

- Ο βασικός εξοπλισμός (στην Γερμανία) περιλαμβάνει στοιχεία Shadowline με μαύρη μάσκα BMW kidney και μαύρα καλύμματα καθρεπτών, ενώ τα προαιρετικά φώτα Individual Shadowline για τους προβολείς διαμορφώνουν μία πιο σκουρόχρωμη εμφάνιση, καθώς απουσιάζουν και αρκετές λεπτομέρειες χρωμίου.

- Στο εσωτερικό, υπάρχουν άφθονες κόκκινες πινελιές, όπως μία μεγάλη επιφάνεια Race Red στις πλάτες των στάνταρ σπορ καθισμάτων, το κεντημένο λογότυπο “ti” στο κεντρικό υποβραχιόνιο και οι έντονες ραφές στα υπόλοιπα υποβραχιόνια, τις επενδύσεις των θυρών και τα πλαίσια οργάνων.

- Η στεφάνη του σπορ τιμονιού (Μ) όπως και το κάλυμμα του αερόσακου κοσμούνται με κόκκινη ραφή.

Το εμπορικό λανσάρισμα της έκδοσης προγραμματίζεται για τον Νοέμβριο 2020.

Νίκος Τσάδαρης

Σχετικά Tags
BMW