Nissan Maxima: Συλλεκτική έκδοση για τα 40 χρόνια του μοντέλου

Nissan Maxima: Συλλεκτική έκδοση για τα 40 χρόνια του μοντέλου

Το 2021 Maxima προσφέρεται στις ΗΠΑ και στις εκδόσεις SV, SR και Platinum

H Nissan γιορτάζει τις τέσσερις δεκαετίες του κορυφαίου της τετράθυρου σπορ αυτοκινήτου, με το λανσάρισμα της έκδοσης περιορισμένης παραγωγής, Maxima 40th Anniversary Edition.

Το Maxima είναι για την μάρκα το όνομα ενός μοντέλου με την συνεχόμενα μεγαλύτερη χρονική διάρκεια στις ΗΠΑ, από το 1981, όταν και ξεκίνησαν οι πωλήσεις του στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Η ναυαρχίδα της γκάμας των sedan της Nissan, συνεχίζει να κατακτά βραβεία –κυρίως- ανθεκτικότητας και ασφάλειας, ενώ σήμερα βρίσκεται στην 8η γενιά (2016) που δέχτηκε ένα μικρό facelift το 2019 με βελτιώσεις στις τεχνολογίες ασφάλειας και συνδεσιμότητας.

Η ιστορία του Maxima ως αυθεντικού σπορ sedan , ξεκινά από το Datsun Bluebird 810, στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Το Datsun 810 του 1981, που συχνά περιγράφεται ως μια μεγαλύτερη εκδοχή του θρυλικού Datsun 510, ήταν το πρώτο μοντέλο που έφερε την ονομασία Maxima.

Αφήνοντας πίσω το όνομα 810, η πραγματική πρώτη γενιά του Maxima διέθετε τον κινητήρα του 240Z και ένα 5-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο σε μια εποχή που το πρότυπο στην αυτοκινητοβιομηχανία ήταν ένα κιβώτιο 4 ή και λιγότερων ταχυτήτων.

Σήμερα, εκτός από την επετειακή έκδοση των 40 ετών, το 2021 Maxima προσφέρεται στις ΗΠΑ και στις εκδόσεις SV, SR και Platinum, με κινητήρα 3,5 λίτρων V6 DOHC 24-βαλβίδων, ισχύος 300 ίππων και με κιβώτιο Xtronic.

Νίκος Τσάδαρης