Το νέο Citroen C3 στην Ελλάδα 

Το νέο Citroen C3 στην Ελλάδα 

Με κινητήρες βενζίνης & diesel, προδιαγραφών Euro6 και τιμή από 13.500 ευρώ

Το πρόσφατα ανανεωμένο Citroen C3, είναι ήδη διαθέσιμο στην Ελληνική αγορά με τρεις κινητήρες (2 βενζίνης & ένα diesel) και πέντε επίπεδα εξοπλισμού.

Πρόκειται για το best-seller της γαλλικής φίρμας με σχεδόν 750.000 πωλήσεις από τότε (2016) που λανσαρίστηκε η 3η γενιά του.

Εμφάνιση

Στις αρχές του χρόνου, η Citroen αποφάσισε (αν και κατά την γνώμη μας δεν χρειαζόταν σε ένα τόσο ιδιαίτερο εμφανισιακά μοντέλο) την ανανέωση της εμφάνισής του, με νέα μάσκα και LED φωτιστικά σώματα, επεκτείνοντας ταυτόχρονα τις δυνατότητες εξατομίκευσης με 97 συνδυασμούς χρωμάτων αμαξώματος, οροφής, εσωτερικού και σχεδίων ζαντών στις 17 ίντσες μαζί με προστατευτικά θόλων, ενώ επανασχεδιάστηκαν τα χαρακτηριστικά Airbumps στις πόρτες.

Εσωτερικό - Εξοπλισμός

Το ανανεωμένο εσωτερικό προσφέρει βελτιωμένη άνεση και διαθέτει τα νέα καθίσματα της σειράς Advanced Comfort seats, που προσφέρουν καλύτερη στήριξη, υποβραχιόνιο για τον οδηγό και νέα ποιοτικά υλικά. Την ποιότητα συνοδεύει η ευρυχωρία τόσο για τους επιβάτες, όσο και τα μικροαντικείμενα (με πολλούς & έξυπνους χώρους αποθήκευσης), αλλά και για τις αποσκευές στο χωρητικότητας 330 λίτρων πορτμπαγκάζ.

Σε επίπεδο ασφάλειας, έχουμε την προσθήκη 11 συστημάτων (Front Parking Assist, Active Safety Brake, Coffee Break Alert, Driver Attention Alert, Intelligent Beam Headlights, Κάμερα Οπισθοπορείας, Hill-Start Assist, Lane Departure Warning, Blind Spot Monitoring System, Ανάγνωση Οδικών Πινακίδων, και Έξυπνο Cruise Control), ενώ αναβαθμισμένη είναι και η συνδεσιμότητα με τα προγράμματα Connect Assist, Connect Nav and Connect Play.

Κινητήρες – Κιβώτια

Το ανανεωμένο C3 διατίθεται διαθέτει επιλογή από 3 κινητήρια σύνολα που πληρούν τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6.

Πρόκειται για τους 3κύλινδρους 1,2 λίτρων PureTech 82 ίππων βενζίνης (PureTech 82 S&S με 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο) και 110 ίππων (PureTech 110 S&S με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και με ΕΑΤ6 αυτόματο κιβώτιο). Επιπλέον, διατίθεται και ο diesel 1,5 λίτρων BlueHDi 100 (BlueHDi 100 S&S με 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο).

Το νέο C3 είναι ιδιαίτερα ευέλικτο, χάρη και στον κύκλο στροφής που είναι μόλις 10,7μ. και το μήκος 3,99 μ που παρέχει τις ιδανικές διαστάσεις για χρήση σε αστικό περιβάλλον, ενώ ταυτόχρονα είναι ικανό και ασφαλές στον ανοιχτό δρόμο.

Τιμές

Οι τιμές πώλησης ξεκινούν από τα 13.500 ευρώ για την έκδοση με τον 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.2 PureTech (82 ίππων) με μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων για το επίπεδο εξοπλισμού Flair, ενώ οι τιμές για την υπερτροφοδοτούμενη έκδοση 1.2 PureTech των 110 ίππων για την πιο πλούσια έκδοση Feel με 6άρι μηχανικό κιβώτιο ξεκινούν από τα 15.400 ευρώ. Τέλος, για την πετρελαιοκίνητη έκδοση 1.5 BlueHDI 100 ίππων (6άρι μηχανικό κιβώτιο) στο επίπεδο εξοπλισμού Flair, η τιμές ξεκινούν από τα 15.800 ευρώ.

Νίκος Τσάδαρης