Τον Δεκέμβριο στην Ελλάδα το νέο Hyundai Tucson

Τον Δεκέμβριο στην Ελλάδα το νέο Hyundai Tucson

Παρουσιάστηκε η 4η γενιά του μικρομεσαίου SUV της εταιρείας

Την περασμένη Τρίτη, η Hyundai παρουσίασε διαδικτυακά την 4η γενιά του μικρομεσαίου SUV της, που «ακούει στο όνομα» Tucson.

Με νέα εντυπωσιακή σχεδίαση το Tucson 4ης γενιάς έχει μεγαλύτερο –σε σχέση με το προηγούμενο-  μεταξόνιο κατά 10 χιλιοστά, μεγαλύτερο μήκος κατά 20 χιλιοστά (σύνολο 4,5 μ.) και φαρδύτερο κατά 15 χιλιοστά, διαστάσεις που του εξασφαλίζουν μεγαλύτερους χώρους για επιβάτες και αποσκευές. Συγκεκριμένα, ο χώρος αποσκευών χωρά από 33 ως 107 λίτρα περισσότερα (ανάλογα με την έκδοση και το κινητήριο σύστημα), με συνολικό όγκο 546 λίτρα (υβριδικό diesel) ως 620 λίτρα (βενζινοκινητήρας).

Το νέο Tucson διαθέτει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας και συστήματα υποστήριξης του οδηγού, αλλά και τα τελευταίας τεχνολογίας συστήματα συνδεσιμότητας, πληροφόρησης και ψυχαγωγίας, με βάση μια μεγάλη οθόνη που βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό. Ιδιαίτερα εξελιγμένο (όσον αφορά την ροή του αέρα στην καμπίνα) είναι και το σύστημα θέρμανσης-κλιματισμού.

Το 4ης γενιάς Κορεάτικο SUV θα πωλείται σε προσθιοκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις, με αναρτήσεις που περιλαμβάνουν γόνατα Μακφέρσον εμπρός και σύστημα πολλαπλών συνδέσμων πίσω. Όσον αφορά τα κινητήρια συστήματα η γκάμα διαθέτει ιπποδυνάμεις από 115 έως 265 ίππους.

Πιο αναλυτικά στην βάση της παροχής ισχύος βρίσκεται ένας 1600άρης diesel με 115 ίππους, ακολουθεί ο υβριδικός diesel 48 V με 136 ίππους, ένας βενζινοκινητήρας 1.6 με 150 ίππους, δύο ήπιες υβριδικές εκδόσεις βενζίνης 48 V με 150 και 180 ίππους, ενώ εντός του επόμενου έτους θα προκύψει και φορτιζόμενη υβριδική έκδοση με βενζινοκινητήρα 1.6 τούρμπο συν ένα ηλεκτροκινητήρα, με συνολική ισχύ 265 ίππων.

Το νέο Tucson θα κατασκευάζεται στην Ευρώπη, στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Τσεχία, ενώ στην Ελλάδα αναμένεται τον προσεχή Δεκέμβριο.

Νίκος Τσάδαρης