BMW M3 Touring: Ένα πεντάθυρο πρωτότυπο υψηλών επιδόσεων

BMW M3 Touring: Ένα πεντάθυρο πρωτότυπο υψηλών επιδόσεων

Οι εντυπωσιακές εισαγωγές αέρα και οι τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης

Τι θα λέγατε για ένα εξαιρετικά μεγάλων διαστάσεων και ευπροσάρμοστο χώρο αποσκευών σε ένα σπορ αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων; Κάτι το οποίο προς το παρόν ακούγεται ως ρητορική ερώτηση, όλα δείχνουν ότι σύντομα θα γίνει πραγματικότητα.

Μερικές εβδομάδες πριν την παγκόσμια πρεμιέρα της νέας BMW M3 Sedan, υπάρχουν όλο και περισσότερες ενδείξεις για μία άκρως ενδιαφέρουσα ποικιλία μοντέλων στην πολυτελή, μεσαία κατηγορία της BMW M. Μαζί με την νέα M4 Coupe, η νέα M3 Sedan θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της το Σεπτέμβριο του 2020, ενώ τον επόμενο χρόνο θα ακολουθήσει η νέα έκδοση της M4 Cabrio. Ωστόσο, όσοι ακολουθούν προσεκτικά την μάρκα, σύντομα θα μπορούν να πάρουν μία γεύση από το πρωτότυπο του νέου μοντέλου υψηλών επιδόσεων, καθώς στην πόλη Garching του Μονάχου (έδρα της BMW M GmbH), πραγματοποιούνται οι εργασίες εξέλιξης προκειμένου να ολοκληρωθεί η M3 Touring.

Κάτω από το καπό της θα βρίσκεται ο 6κύλινδρος M TwinPower turbo, ενώ το 5θυρο αμάξωμα με τον ευπροσάρμοστο χώρο αποσκευών είναι ακριβώς αυτό που περίμεναν όσοι επιθυμούν τον συνδυασμό αγωνιστικών επιδόσεων Μ με καθημερινή χρηστικότητα. Περισσότερες λεπτομέρειες για τον κινητήρα και τις επιδόσεις είναι σε στάδιο εικασιών, αλλά τα μεγάλα μετατρόχια, οι εντυπωσιακές εισαγωγές αέρα και οι τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι, τα χαρακτηριστικά των μοντέλων M θα επικρατήσουν παρά τη νέα δομή του αμαξώματος.

Η πρώτη M3 Touring βρίσκεται στο πρώτο στάδιο της σχεδόν διετούς διαδικασίας εξέλιξης για την παραγωγή και ήδη παίρνει το πράσινο φως για δοκιμαστική οδήγηση σε δημόσιους δρόμους, ενώ οι εντατικές δοκιμές και ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν –ως συνήθως - στην πίστα Nordschleife του Nürburgring.

Νίκος Τσάδαρης

Σχετικά Tags
BMW