Τι φέρνει η συνεργασία Fiat και Waymo

Τι φέρνει η συνεργασία Fiat και Waymo

Στόχος η τεχνολογία Αυτόνομης Οδήγησης στα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα

Οι Fiat Chrysler Automobiles (FCA) και Waymo ανακοίνωσαν τις επόμενες ενέργειες τους που σαν στόχο έχουν την επέκταση της πετυχημένης συνεργασίας τους στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης.

Η Waymo θα συνεργαστεί αποκλειστικά με την FCA για την εξέλιξη ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων (LCV) με δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης.

Σε πρώτη φάση οι δύο εταιρείες στοχεύουν στην ενσωμάτωση του συστήματος αυτόνομης οδήγησης Waymo Driver στο Ram ProMaster, ένα μοντέλο που βασίζεται στο πετυχημένο Fiat Professional Ducato. Αυτή η συνεργασία θα επιτρέψει στις δυο εταιρίες να ενώσουν τις δυνάμεις τους, έτσι ώστε να αναλύσουν τις ανάγκες της αγοράς και να καθορίσουν τις διαδικασίες με τις οποίες θα εφαρμοστεί με τον πλέον αποδοτικό τρόπο για τους πελάτες η αυτόνομη οδήγηση στα LCV.

Παράλληλα η FCA επέλεξε την Waymo ως τον αποκλειστικό της στρατηγικό συνεργάτη για την εφαρμογή τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4 για το σύνολο των μοντέλων της. Ο Όμιλος έχει ξεκινήσει ήδη σε συνεργασία με τη Waymo το σχεδιασμό μελλοντικών (επιβατικών και επαγγελματικών) αυτοκινήτων που θα κινούνται με το σύστημα αυτόνομης οδήγησης Waymo Driver.

Η FCA έγινε η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που συνεργάστηκε με την Waymo το 2016. Από τότε οι δύο εταιρείες συνεργάστηκαν στενά για την εφαρμογή του συστήματος Waymo Driver στα μοντέλα της FCA.

Το αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία αυτόνομων οχημάτων με εξαιρετικό ιστορικό ασφάλειας.

Με αυτό τον τρόπο δημιουργήθηκε η πρώτη εμπορική υπηρεσία που προσφέρει λύσεις αυτόνομης οδήγησης σε χιλιάδες χρήστες σε δεκάδες πόλεις των Η.Π.Α.

Νίκος Τσάδαρης

Σχετικά Tags
Fiat
Παρακαλούμε περιμένετε ...