Nissan και Sunwoda: Συνεργάζονται για την ανάπτυξη μπαταριών επόμενης γενιάς

Nissan και Sunwoda: Συνεργάζονται για την ανάπτυξη μπαταριών επόμενης γενιάς

Οι δυο εταιρίες στοχεύουν στη σύναψη τελικής συμφωνίας μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους

Η Nissan Motor Co. Ltd. και η Sunwoda Electric Vehicle Battery Co. Ltd.,  θα ξεκινήσουν, από κοινού, τη μελέτη της ανάπτυξης  της επόμενης γενιάς μπαταριών οχημάτων,  για τα μοντέλα e-Power της μάρκας.

Παράλληλα, οι δύο εταιρείες θα διερευνήσουν την ανάπτυξη ενός αποτελεσματικού συστήματος παραγωγής για τη διασφάλιση σταθερής ικανότητας τροφοδοσίας για τις από  κοινού αναπτυσσόμενες μπαταρίες. Οι δυο εταιρίες στοχεύουν στη σύναψη τελικής συμφωνίας μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, βάσει του συγκεκριμένου περιεχομένου και των όρων της μελέτης.

Παράλληλα η Nissan επεκτείνει την γκάμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων και μοντέλων e-Power, ενώ αναμένει να πουλήσει περισσότερα από 1 εκατομμύριο ηλεκτροκίνητα οχήματα ετησίως, έως το τέλος της χρήσης 2023.

Η Sunwoda έχει καθιερωθεί, σε παγκόσμια κλίμακα,  στην ανάπτυξη μπαταριών ιόντων λιθίου, που χρησιμοποιούνται κυρίως σε ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης, αλλά  και σε  μπαταρίες αυτοκινήτων.

Περαιτέρω συζητήσεις από τις δύο εταιρείες θα επικεντρωθούν στον συνδυασμό της τεχνογνωσίας της Nissan στα ηλεκτρικά οχήματα και στην τεχνολογία μπαταριών με τις δυνατότητες ανάπτυξης και παραγωγής της νέας γενιάς μπαταρίας  από την Sunwoda, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας στην κινεζική αγορά, αλλά και παγκοσμίως. Οι εταιρείες εξετάζουν επίσης την από κοινού δημιουργία μιας ασφαλούς δομής εφοδιασμού προσανατολισμένης στις μελλοντικές παγκόσμιες επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Νίκος Τσάδαρης