Nissan Kicks e-POWER: Το ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό sub-compact SUV

Nissan Kicks e-POWER: Το ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό sub-compact SUV

Προσαρμοσμένο για τον τρόπο ζωής στις πόλεις

Το Nissan Kicks e-POWER, είναι ένα ολοκαίνουργιο sub-compact SUV που προσφέρει στον οδηγό του την δύναμη και τις επιδόσεις ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.  Εξοπλισμένο με το e-POWER, το επαναστατικό ηλεκτροκίνητο σύστημα κίνησης που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από την μάρκα στην Ιαπωνία, το νέο Kicks κατασκευάζεται στην Ταϊλάνδη και είναι προσαρμοσμένο για τον τρόπο ζωής  στις πόλεις.

Η τεχνολογία e-POWER διαθέτει ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης με μπαταρία που φορτίζεται από βενζινοκινητήρα. Επειδή οι τροχοί κινούνται αποκλειστικά από τον ηλεκτροκινητήρα, τα μοντέλα που διαθέτουν την συγκεκριμένη τεχνολογία, προσφέρουν την ίδια ομαλή, άμεση επιτάχυνση και ισχυρή απόδοση,  με ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα. Ο κινητήρας βενζίνης, που χρησιμοποιείται μόνο για τη φόρτιση της μπαταρίας,  λειτουργεί  πάντα στο βέλτιστο εύρος στροφών, μεγιστοποιώντας την εξοικονόμηση καυσίμου.

Η τεχνολογία e-POWER του Nissan Kicks διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα EM57, μια γεννήτρια και έναν μετατροπέα που παράγει ηλεκτρική ενέργεια από τον 3κύλινδρο 1,2 λίτρων κινητήρα DOHC, 12 βαλβίδων. Το σύστημα e-POWER προσφέρει μέγιστη ισχύ 95 kilowatt (kW) (129 ίππους) και μέγιστη “επίπεδη” ροπή 260 Nm, με την  εμπειρία οδήγησης να είναι παρόμοια με αυτή ενός EV. Η μπαταρία ιόντων λιθίου 1,57 kWh διαθέτει τέσσερις μονάδες,  που παρέχουν ομαλή επιτάχυνση, ήσυχη κύλιση  και βέλτιστη οικονομία καυσίμου.

Το νέο μοντέλο,  έχει σχεδιαστεί για να καλύψει τις ανάγκες  ατόμων, ζευγαριών ή και  νέων οικογενειών που αναζητούν στυλ, ευρυχωρία, τεχνολογία αιχμής, λειτουργικότητα και σύγχρονα χαρακτηριστικά ασφαλείας, σε προσιτή τιμή.

Νίκος Τσάδαρης