Στην Ελλάδα η νέα BMW X1 Plug-in Hybrid

Στην Ελλάδα η νέα BMW X1 Plug-in Hybrid

Πρόκειται για το δημοφιλέστερο premium SAV της ελληνικής αγοράς

Σε μια ακόμα διαδικτυακή παρουσίαση που έγινε χθες για τους Έλληνες
δημοσιογράφους, η BMW παρουσίασε ένα ακόμα Plug-in υβριδικό μοντέλο, την BMW X1 xDrive25e.

Πρόκειται για το δημοφιλέστερο premium SAV της ελληνικής αγοράς,
εφοδιασμένo με την τελευταίας γενιάς τεχνολογία eDrive, που διατηρεί όλα τα γνωστά χαρακτηριστικά του, συνδυάζοντάς τα συνδυάζει με τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης.

«Ψυχή» του μοντέλου, ένα υβριδικό σύστημα που αποτελείται από έναν
3κύλινδρο κινητήρα βενζίνης σε συνδυασμό με ηλεκτροκινητήρα και αποδίδει συνολική ισχύ 220 ίππων, με μέγιστη ροπή 385 Nm.

Η απόδοση του υβριδικού συγκροτήματος εξασφαλίζει εντυπωσιακές επιδόσεις, καθώς για την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα χρειάζονται 6,9 δλ., ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 193 χλμ./ώρα.

Επιπλέον, η X1 xDrive25e είναι τετρακίνητη, καθώς ο κινητήρας βενζίνης δίνει την κίνηση στον εμπρός άξονα και ο ηλεκτροκινητήρας στον πίσω.

Η ηλεκτρική διάσταση του νέου μοντέλου προσφέρει εμπειρία ηλεκτροκίνησης για έως 57/52 χλμ. (NEDC/WLTP) μέσω της μπαταρίας υψηλής τάσης μικτής χωρητικότητας 10 kWh (ωφέλιμη χωρητικότητα 8,8 kWh).

Συνεπώς, οι καθημερινές διαδρομές μπορούν να πραγματοποιούνται οικονομικά, αθόρυβα και με μηδενικούς ρύπους, με ταχύτητες έως και 135 χλμ./ώρα (MAX eDrive).

Επίσης, στο υβριδικό πρόγραμμα λειτουργίας (AUTO eDrive), η κίνηση μπορεί να πραγματοποιείται με χρήση αποκλειστικά της ηλεκτρικής ενέργειας, με την διαφορά ότι, από ένα επίπεδο ταχύτητας και πάνω (90 χλμ./ώρα) ενεργοποιείται και ο βενζινοκινητήρας.

Με όλα τα παραπάνω, η μέση κατανάλωση καυσίμου σε περίπτωση υβριδικής λειτουργίας είναι 1,9/1,7 λίτρα ανά 100 χλμ (NEDC/WLTP) και οι εκπομπές ρύπων CO2 περιορίζονται στα 43/39 γρ./χλμ. (NEDC/WLTP).

Η πλήρης επαναφόρτιση της μπαταρίας μπορεί να πραγματοποιηθεί σε 5 ώρες σε απλή οικιακή πρίζα ή σε 3,2 ώρες σε φορτιστή AC ισχύος 3,7 kW.

H φόρτιση της μπαταρίας μπορεί ακόμα να πραγματοποιηθεί και εν κινήσει από τον κινητήρα βενζίνης, αν ο οδηγός επιλέξει το ανάλογο πρόγραμμα οδήγησης (Save Battery).

H X1 xDrive25e απαλλάσσεται από το φόρο εταιρικής χρήσης καθώς η
λιανική τιμή προ φόρων της βασικής έκδοσης, είναι σημαντικά χαμηλότερη από το θεσμοθετημένο όριο των 40.000€ (33.261€) με πλούσιο βασικό εξοπλισμό.  Έτσι, η προτεινόμενη λιανική τιμή είναι 46.300€  συμπεριλαμβανομένων των φόρων.

Με μηδενικό φόρο εταιρικής χρήσης διατίθεται και τo προνομιακό πακέτο εξοπλισμού “Business Advanced” (προτεινόμενη λιανική τιμή προ φόρων: 39.950€) το οποίο προσφέρει υψηλό επίπεδο εξοπλισμού άνεσης, συνδεσιμότητας και ασφάλειας.

Πιο αναλυτικά, η X 1 xDrive 25 e Business Advanced περιλαμβάνει πέραν του βασικού εξοπλισμού τα εξής:

- Πακέτο xLine
(Ειδικά εξωτερικά και εσωτερικά χαρακτηριστικά, ζάντες ελαφρού κράματος 18’’, ηλεκτρική πόρτα χώρου αποσκευών, προβολείς LED,πίσω φώτα LED, προβολείς ομίχλης LED.

- Δερμάτινα, ηλεκτρικά, σπορ καθίσματα.

- Πακέτο Ιnnovation
(Navigation Plus με έγχρωμη οθόνη αφής 10,2’’ και πολύ-χειριστήριο iDrive, Ηead-up display, Driving Assistant, σύστημα συναγερμού, αντιθαμβωτικό εσωτερικό καθρέπτη).

- Κάμερα οπισθοπορείας.

- Ηχοσύστημα Hi-Fi.

- Πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο (RTTI).

- Apple CarPlay.

- Πακέτο εξωτερικών καθρεπτών, με ηλεκτρικά αναδιπλούμενους εξωτερικούς καθρέπτες.

- Μεταλλικό χρώμα (11 επιλογές).

Η προτεινόμενη λιανική τιμή είναι 55.610€ συμπεριλαμβανομένων των φόρων.

Τέλος, η BMW Financial Services προσφέρει για όλα τα μοντέλα Plug-in Hybrid, το προνομιακό χρηματοδοτικό πρόγραμμα “Electrified All Inlusive”.

Επίσης, για όλους τους πελάτες Plug-in υβριδικών μοντέλων (στο κανάλι λιανικής πώλησης) παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες δημόσιας στο «Φορτίζω» για 24 μήνες.

Νίκος Τσάδαρης

Σχετικά Tags
BMW
Παρακαλούμε περιμένετε ...