Κορονοϊός: Η Nissan σχεδιάζει περικοπές 2,8 δισ. δολαρίων

Κορονοϊός: Η Nissan σχεδιάζει περικοπές 2,8 δισ. δολαρίων

Η εταιρεία θα ανακοινώσει το σχέδιο αναδιάρθρωσής της στις 28 Μαΐου

Η Nissan Motor Co, σκοπεύει να κάνει περικοπές 2,8 δισ. δολαρίων, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας, ανέφερε σήμερα η Bloomberg News.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία πλήττεται από την πτώση των πωλήσεων, η οποία επιβαρύνει την ήδη χαμηλή κερδοφορία της.

Μετά από μια τριετή περίοδο πτώσης των κερδών, η Nissan θα ανακοινώσει το σχέδιο αναδιάρθρωσής της στις 28 Μαΐου. Η προσπάθειά της περιλαμβάνει την μείωση του κόστους λειτουργίας της εταιρείας και την αύξηση του μεριδίου της στη παγκόσμια αγορά.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία σκοπεύει να μειώσει το κόστος σε τομείς που περιλαμβάνουν το μάρκετινγκ και την έρευνα, ανέφερε το Bloomberg.

Οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες ετοιμάζονται για μια μεγάλη οικονομική απώλεια, λόγω της πανδημίας, αλλά οι πωλήσεις και τα κέρδη της Nissan μειώθηκαν και πριν από την πανδημία.

Η εταιρεία υιοθέτει τώρα μέρος του προγράμματος που είχε εκπονήσει ο πρώην επικεφαλής της μάρκας Κάρλος Γκον, ο οποίος κατηγορείται για οικονομικά σκάνδαλα και συνελήφθη στην Ιαπωνία το 2018.

Η σταδιακή κατάργηση της μάρκας Datsun χαμηλότερου κόστους της Nissan, η οποία δραστηριοποιείται στις ασιατικές και ρωσικές αγορές και το κλείσιμο μιας επιπλέον γραμμής παραγωγής οχημάτων είναι μεταξύ των μέτρων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και στη σχετική μελέτη.