«Βόμβα» στη F1: Τέλος από τη Ferrari ο Φέτελ

«Βόμβα» στη F1: Τέλος από τη Ferrari ο Φέτελ

Είναι μια απόφαση που ελήφθη από κοινού, αναφέρει η ανακοίνωση της Σκουντερία

Η… βόμβα έσκασε. Η σκουντερία έκανε γνωστό ότι δε θα ανανεώσει το συμβόλαιό της με τον Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος θα αγωνιστεί με αυτή μέχρι το φινάλε της φετινής σεζόν. ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ferrari και οι δηλώσεις του Φέτελ:

«Η Scuderia Ferrari Mission Winnow και ο Σεμπάστιαν Φέτελ αποφάσισαν από κοινού να μην παρατείνουν την τρέχουσα σύμβαση του Σεμπάστιαν ως οδηγού με την ομάδα, πέρα ​​από την τρέχουσα ημερομηνία λήξης της στο τέλος της σεζόν της Formula 1 του 2020.

Είναι μια απόφαση που ελήφθη από κοινού από εμάς και τον Σεμπάστιαν, μια από τις οποίες τα δύο μέρη πιστεύουν ότι είναι το καλύτερο.

Δεν ήταν εύκολη απόφαση να ληφθεί, δεδομένης της αξίας του Σεμπάστιαν ως οδηγού και ως ανθρώπου. Δεν υπήρχε συγκεκριμένος λόγος που οδήγησε σε αυτή την απόφαση, εκτός από την κοινή και φιλική πεποίθηση ότι ήρθε η ώρα να ακολουθήσουμε ξεχωριστούς δρόμους για να επιτύχουμε τους αντίστοιχους στόχους μας.

Ο Σεμπάστιαν είναι ήδη μέρος της ιστορίας του Scuderia, με τα 14 νικηφόρα Grand Prix του να τον κάνουν τον τρίτο πιο επιτυχημένο οδηγό της ομάδας, ενώ είναι επίσης αυτός που έχει κερδίσει τους περισσότερους πόντους μαζί μας.

Στα πέντε χρόνια μαζί μας, συνέβαλε σημαντικά στη συνεχή παρουσία της ομάδας στις τρεις πρώτες θέσεις των κατασκευαστών. Εκ μέρους όλων στη Ferrari, θέλω να ευχαριστήσω τον Σεμπάστιαν για τον εξαιρετικό του επαγγελματισμό και τις ανθρώπινες στιγμές του αυτά τα πέντε χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων μοιραστήκαμε τόσες πολλές υπέροχες στιγμές. Δεν έχουμε καταφέρει ακόμη να κερδίσουμε έναν παγκόσμιο τίτλο μαζί, ο οποίος θα ήταν ο πέμπτος για αυτόν, αλλά πιστεύουμε ότι μπορούμε ακόμα να κερδίσουμε πολλά από αυτήν την ασυνήθιστη σεζόν 2020» αναφέρεται.