Τα εργοστάσια της Fiat «βάζουν μπροστά» τις μηχανές τους

Τα εργοστάσια της Fiat «βάζουν μπροστά» τις μηχανές τους

Ανοίγει το εργοστάσιο του Sevel, στην Ιταλία

H Fiat Chrysler Automobiles επανεκκινεί την παραγωγή στο εργοστάσιο του Sevel, με μέγιστη προσοχή στην ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων

Μετά την εφαρμογή σειράς μέτρων, το εργοστάσιο του Sevel στην Ιταλία, μια από τις κορυφαίες μονάδες παραγωγής επαγγελματικών αυτοκινήτων του Ομίλου FCA που λειτουργεί σε συνεργασία με το PSA Group, ξεκινά και πάλι τη λειτουργία του. Τα μέτρα περιλαμβάνουν την απολύμανση περισσότερων από 300.000τ.μ., την εγκατάσταση συσκευών απολύμανσης, ειδικούς πίνακες ανακοινώσεων, πληροφοριακό υλικό, αλλά και δεκάδες θερμικών καμερών που θα ελέγχουν τη θερμοκρασία των εργαζομένων.

Αυτά τα μέτρα αποτελούν μέρος της συμφωνίας που υπεγράφη στις 9 Απριλίου με τα Ιταλικά Εργατικά Συνδικάτα. Η συμφωνία περιλαμβάνει σειρά ενεργειών που ενεργοποιούνται σε όλες τις μονάδες παραγωγής της FCA στην Ιταλία με στόχο τη μέγιστη προστασία του προσωπικού σε σχέση με τον COVID-19. Παράλληλα ξεκίνησε και σε περιορισμένο επίπεδο η λειτουργία στα εργοστάσια Cassino, Pomigliano, Termoli και Mirafiori, κυρίως για εξαρτήματα που συνδέονται με την παραγωγή στο Sevel.

Πριν την επιστροφή των εργαζομένων στο Sevel, έγινε εκ νέου απολύμανση των εγκαταστάσεων στις οποίες η παραγωγή είχε σταματήσει στις 17 Μαρτίου. Παράλληλα θα μειωθεί ο μέγιστος αριθμός ατόμων στους χώρους ανάπαυσης και θα επεκταθεί το ωράριο λειτουργίας των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων, ενώ σε όλους του χώρους διαθέσιμα θα είναι υλικά απολύμανσης για τους εργαζόμενους.

Πριν το ξεκίνημα της παραγωγής στο Sevel, όλοι οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν μέσω της εφαρμογής Whats App για όλα τα σχετικά μέτρα, ενώ έλαβαν και εκπαιδευτικά videos ώστε να προστατεύουν τον εαυτό τους και τους συναδέλφους τους. Το εκπαιδευτικό υλικό περιλάμβανε και οδηγίες σχετικά με το πως να αναγνωρίζουν τα συμπτώματα του COVID-19 και τα μέτρα που θα πρέπει να λαμβάνουν σε έκτακτες καταστάσεις.

Παράλληλα οι χώροι εργασίας διαμορφώθηκαν εκ νέου για να ικανοποιηθούν όλες οι νέες προδιαγραφές που εκτός των άλλων περιλαμβάνουν μεγαλύτερες αποστάσεις μεταξύ των εργαζομένων. Αντίστοιχα στο χώρο παραγωγής οι μετακινήσεις θα περιοριστούν στο ελάχιστο, ενώ στα γραφεία τοποθετήθηκαν προστατευτικά διαχωριστικά ανάμεσα στους εργαζόμενους. Μέσα στις επόμενες ημέρες το εκπαιδευτικό υλικό θα είναι διαθέσιμο μέσω των συστημάτων ηλεκτρονικής εκπαίδευσης, ενώ συνεχής θα είναι η υποστήριξη από ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό. Ήδη όλο το προσωπικό του εργοστασίου έχει λάβει ειδικό πακέτο με μέσα ατομικής προστασίας (γάντια, μάσκες, γυαλιά, κτλ.), ενώ επιπλέον μάσκες θα διατεθούν σε όσους χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς για την μεταφορά από και προς το εργοστάσιο.

Τέλος αυστηροί έλεγχοι εφαρμόστηκαν σε όλες τις εισόδους του εργοστασίου, σε συνέχεια της συμφωνίας της εταιρίας με τα συνδικάτα εργαζομένων. Όσοι εισέρχονται στο χώρο, πεζοί ή με αυτοκίνητο, θα ελέγχεται η θερμοκρασία τους μέσω θερμικής κάμερας, ή θερμόμετρων που θα χρησιμοποιούνται από εξειδικευμένο προσωπικό.

Νίκος Τσάδαρης

Παρακαλούμε περιμένετε ...