Κορονοϊός: Κλείνει εργοστάσια στην Ιταλία η Ferrari

Κορονοϊός: Κλείνει εργοστάσια στην Ιταλία η Ferrari

Προγραμματίζει την έναρξη της παραγωγής των μοντέλων στις 14 Απριλίου

Η Ferrari ανακοίνωσε σήμερα ότι θα παρατείνει τη διακοπή λειτουργίας των δύο εργοστασίων της στην Ιταλία και προγραμματίζει την έναρξη της παραγωγής των μοντέλων στις 14 Απριλίου, με την προϋπόθεση ότι θα εξασφαλίσει την προμήθεια των κατάλληλων εξαρτημάτων και υλικών που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της κατασκευής των αυτοκινήτων της.

Η Ferrari έκλεισε αυτό το μήνα τα εργοστάσιά της στο Maranello και στη Modena, στη βόρεια ιταλική περιοχή της Emilia-Romagna, για δύο εβδομάδες μέχρι τις 27 Μαρτίου, λόγω της επιδημίας του κορονοϊού, αναφέρει το Reuters.

Η επενδυτική εταιρεία Exor, η οποία ελέγχει τη Ferrari, δήλωσε την Τετάρτη ότι ενδέχεται να συνεχιστεί το κλείσιμο των εργοστασίων της Ferrari καθώς και τα εργοστάσια των άλλων ελεγχόμενων εταιρειών της Fiat Chrysler.

Η Ferrari ανέφερε ότι αντιμετωπίζει τις συνέπειες από την αβεβαιότητα και την αδυναμία να προβλέψει τις διακυμάνσεις στον προϋπολογισμό της λόγω της επιδημίας του Covid-19. Επίσης δήλωσε ότι θα συνεχίσει να καλύπτει τις οικονομικές απολαβές όλες τις ημέρες απουσίας των εργαζόμενων που δεν μπορούν να εργαστούν από απόσταση.

Η εταιρεία δήλωσε ότι θα δώσει περαιτέρω οικονομική ενημέρωση για τα κέρδη της το πρώτο τρίμηνο, που έχει προγραμματιστεί για τις 4 Μαΐου.

Τον Φεβρουάριο, η Ferrari είχε ανακοινώσει πως σχεδίαζε το βασικό της κέρδος να αυξηθεί φέτος μεταξύ 1,38 και 1,43 δισ. ευρώ.

Η Ferrari ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι σίγουρη πως θα συνεχίσει να δημιουργεί αξία για όλους τους ενδιαφερόμενους ακόμη κα με τις αβεβαιότητες που δημιούργησε η επιδημία.