To Citroen C3 Corporate «Best Value Car» για το 2019

To Citroen C3 Corporate «Best Value Car» για το 2019

Σχεδίαση με χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε crossover αυτοκίνητο

Τον περασμένο μήνα στο Tin Pan Alley, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των Mobility Awards 2019, την οποία παρακολούθησαν υψηλόβαθμα στελέχη και CEOs επιχειρήσεων, εκπρόσωποι υπουργείων, καθώς και δημοσιογράφοι.

Στην κατηγορία «Best Value Car», τη διάκριση κέρδισε το Citroën C3 Corporate. Στην κατηγορία συμμετείχαν αντιπροσωπείες και εισαγωγείς αυτοκινήτων, που διαθέτουν ανάλογα μοντέλα, τα οποία έχουν ξεχωρίσει βάσει προδιαγραφών, ενεργειών marketing και αποδοχής από την αγορά. Στόχος των βραβείων ήταν να προβάλλουν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που διακρίθηκαν, να αναδείξουν τις προσφερόμενες λύσεις και τεχνολογίες στον τομέα του αυτοκινήτου και της κινητικότητας. Το βραβείο επισφραγίζει την επιτυχία του μοντέλου στις προτιμήσεις των εταιρικών πελατών, καθώς κατέκτησε την 1η θέση στις εταιρικές πωλήσεις στην κατηγορία του.

C3 Corporate

Η σημαντικότερη κατηγορία στην αγορά των εταιρικών αυτοκινήτων, είναι αυτή της κατηγορία B Hatch (αυτοκίνητα μήκους έως 4μ.), της οποίας το μερίδιο αγοράς είναι μεγαλύτερο του 33%.

Οι χρήστες των εν λόγω οχημάτων επικεντρώνονται σε μεγάλο ποσοστό σε πωλητές, merchandiser, ιατρικούς επισκέπτες κτλ. με κύρια κριτήρια επιλογής την λιανική τιμή προ φόρων (χαμηλότερη από 12.000€) για πλήρη απαλλαγή από την φορολόγηση του χρήστη, το χαμηλό κόστος χρήσης, τον εξοπλισμό άνεσης και τον μοντέρνο σχεδιασμό.

Σύμφωνα με την ανωτέρω ανάλυση αγοράς, η Citroën Hellas προχώρησε σε συνεργασία με τον κατασκευαστή (Groupe PSA), στην δημιουργία μιας στοχευμένης έκδοσης που να καλύπτει πλήρως τις ανωτέρω ανάγκες, το Citroën C3 Corporate.

Κύρια χαρακτηριστικά της έκδοσης αποτελούν:

Σχεδίαση με χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε crossover αυτοκίνητο.

Υψηλά επίπεδα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων  Σύστημα Προειδοποίησης ακούσιας αλλαγής λωρίδας Αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας, Σύσταση ξεκούρασης οδηγού, κτλ.

«Έξυπνα» Συστήματα Ψυχαγωγίας και Συνδεσιμότητας (Έγχρωμη οθόνη αφής 7”, Bluetooth, δυνατότητα Audio Streaming, συνδεσιμότητα smartphone μέσω Android Auto και Apple Car Play).

MyCitroënApp: Εξατομικευμένες υπηρεσίες με την εφαρμογή My Citroën είτε σε περιβάλλον iOS, ή στο Android smartphone.

Υψηλά επίπεδα άνεσης για χρήστες που δαπανούν αρκετό χρόνο μέσα στο αυτοκίνητο (πρόγραμμα Citroën Advanced Comfort: αναρτήσεις, ηχομόνωση, μεγάλα και άνετα καθίσματα).

Σύγχρονοι κινητήρες βενζίνης PureTech και πετρελαίου Blue HDi με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές ρύπων Euro 6d.

Συνδυασμός οικονομίας καυσίμου και απόδοσης (ιπποδύναμη από 82 έως 100 ίππους).

Χαμηλές εκπομπές ρύπων CO2, εφάμιλλες των αντίστοιχων υβριδικών προτάσεων: 85γρ/χλμ.

Λιανική τιμή προ φόρων (με μεταλλικό χρώμα) μικρότερη των 12.000€, τιμή που αντιστοιχεί σε μηδενική φορολόγηση χρήστη.

Με όλα αυτά, το C3 Corporate αποτελεί κορυφαία value for money πρόταση αγοράς διατηρώντας παράλληλα και υψηλή μεταπωλητική αξία. Είναι απαλλαγμένο από την υποχρέωση πληρωμής τελών κυκλοφορίας λόγω των πολύ χαμηλών εκπομπών CO2 και με ελεύθερη πρόσβαση στον πράσινο δακτύλιο. Σημαντικό πλεονέκτημα είναι πως η ανώτατη προτεινόμενη λιανική τιμή προ φόρων είναι κάτω από 12.000€ συμπεριλαμβάνοντας το μεταλλικό χρώμα, καθώς και ιδιαίτερα πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού.

Τέλος, ο χρήστης του C3 Corporate επωφελείται σημαντικά, καθώς δεν υπάρχει καταλογισμός τεκμαρτού εισοδήματος (φόρος χρήσης).

Νίκος Τσάδαρης