Skoda: Τα πρώτα σκίτσα του υβριδικού Octavia RS iV

Skoda: Τα πρώτα σκίτσα του υβριδικού Octavia RS iV

Το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο της οικογένειας RS

Η Skoda έδωσε στη δημοσιότητα τρία επίσημα σκίτσα που δείχνουν το αμάξωμα της νέας Octavia RS iV, της κορυφαίας έκδοσης της 4ης γενιάς του μοντέλου, που θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στις 3 Μαρτίου στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Τα μαύρα λογότυπα RS δίνουν έμφαση στο δυναμικό σχεδιασμό του best-seller της Τσέχικης φίρμας, του οποίου οι διαστάσεις έχουν ελαφρώς αυξηθεί σε σχέση με του προκάτοχού του. Ως το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο Skoda RS, η Octavia RS iV συνδυάζει οικογενειακές ανέσεις με σπορ επιδόσεις.

Είκοσι χρόνια μετά το ντεμπούτο της πρώτης Octavia RS, η RS iV είναι έτοιμη να εγκαινιάσει το επόμενο κεφάλαιο ενός πετυχημένου μοντέλου.

Η Octavia RS είναι εξαιρετικά δημοφιλής στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές της μάρκας, δηλαδή στην Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελβετία, όπου μία στις πέντε Octavia που παραδόθηκε σε πελάτες τα τελευταία χρόνια ήταν RS. Οι οδηγοί που την επιλέγουν εκτιμούν καθημερινά τους μεγάλους χώρους, την οδηγική ευχαρίστηση και τις δυναμικές επιδόσεις.

Το plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης αποδίδει 245 ίππους την ίδια στιγμή που εξασφαλίζονται εξαιρετική οικονομία καυσίμου και χαμηλές εκπομπές CO2.

Τα σκίτσα αποκαλύπτουν τόσο την Octavia RS iV Grand Coupe, όσο και την δυναμική Sportswagon έκδοση. Ανάμεσα στα σχεδιαστικά στοιχεία περιλαμβάνονται η χαρακτηριστική μάσκα σε μαύρο χρώμα, το μπροστινό σπορ μέρος με τις μεγάλες εισαγωγές αέρα και τις τονισμένες μαύρες λεπτομέρειες. Οι μεγάλες ζάντες αλουμινίου, οι διαχύτες στο μπροστινό και πίσω μέρος και τo σπόιλερ στην πόρτα του πορτμπαγκάζ στην έκδοση Grand Coupe και ψηλότερα στην οροφή στην Sportswagon, υπογραμμίζουν το δυναμικό παρουσιαστικό του νέου μοντέλου.

Νίκος Τσάδαρης

Σχετικά Tags
Skoda