Δυο Nissan τα Ιαπωνικά Αυτοκίνητα του 2020

Δυο Nissan τα Ιαπωνικά Αυτοκίνητα του 2020

Τα Skyline και Dayz διακρίνονται για την τεχνολογία τους

Η Nissan απέσπασε δύο υψηλού κύρους βραβεύσεις, στο πλαίσιο του διαγωνισμού του Ιαπωνικού Αυτοκινήτου της Χρονιάς. Συγκεκριμένα,  το ολοκαίνουργιο Dayz κέρδισε το βραβείο Small Mobility και το νέο Skyline με την τεχνολογία ProPILOT 2.0, πήρε το βραβείο Best Innovation.

Το Dayz διαθέτει εξωτερικές διαστάσεις που δημιουργούν μια ισχυρή αίσθηση  αξιοπιστίας. Το εσωτερικό του προσφέρει ευρυχωρία με πολυτελή χαρακτήρα, πέρα από τα τετριμμένα για την κατηγορία  kei. Η νέα πλατφόρμα του αυτοκινήτου ενισχύει τις επιδόσεις και την οικονομία στην κατανάλωση. Το Dayz είναι επίσης το πρώτο kei αυτοκίνητο που προσφέρει το προηγμένο σύστημα υποστήριξης του οδηγού ProPILOT της Nissan και το προηγμένο αυτόματο σύστημα αναφοράς ατυχημάτων SOS Call.

Η υβριδική έκδοση του νέου Skyline είναι εξοπλισμένη με το ProPILOT 2.0, το πρώτο σύστημα υποβοήθησης οδηγού στον κόσμο, που συνδυάζει την οδήγηση σε αυτοκινητόδρομους,  χωρίς χέρια στο τιμόνι σε μια λωρίδα κυκλοφορίας.

Το ProPILOT 2.0 λειτουργεί σε συνδυασμό με το σύστημα πλοήγησης του οχήματος για να βοηθήσει στο χειρισμό του αυτοκινήτου, σύμφωνα με μια προκαθορισμένη διαδρομή, σε καθορισμένους δρόμους.

Παράλληλα, για πρώτη φορά,  το σύστημα επιτρέπει την οδήγηση χωρίς ο οδηγός να κρατά το τιμόνι, διατηρώντας την πορεία του οχήματος σε μια λωρίδα.

Οι βενζινοκίνητες εκδόσεις του μοντέλου  εξοπλίζονται  με τον  3.0 λίτρων κινητήρα twin-turbo VR30DDTT, ενώ η  νέα έκδοση  400R αντιπροσωπεύει το πιο ισχυρό εργοστασιακό Skyline που κατασκευάστηκε ποτέ.

Νίκος Τσάδαρης

Παρακαλούμε περιμένετε ...