Ο λόγος που ο Elon Musk δεν επέλεξε τη Βρετανία για το πρώτο εργοστάσιο της Tesla

Ο λόγος που ο Elon Musk δεν επέλεξε τη Βρετανία για το πρώτο εργοστάσιο της Tesla

Γνωστοποίησε ότι το ευρωπαϊκό εργοστάσιο της θα κατασκευαστεί στο Βερολίνο

Η Βρετανία έχασε την ευκαιρία να φιλοξενήσει το πρώτο ευρωπαϊκό εργοστάσιο της αμερικανικής εταιρίας ηλεκτρικών οχημάτων Tesla, λόγω του Brexit, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Ίλον Μασκ, σε σχόλια του που δημοσιεύθηκαν σήμερα.

Η εταιρία είχε ανακοινώσει νωρίτερα, ότι επέλεξε μια τοποθεσία κοντά στο Βερολίνο για το νέο κέντρο σχεδιασμού της και το εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών, κινητήρων και οχημάτων, δίνοντας μεγάλη ώθηση στη γερμανική πρωτεύουσα. Η Ραμόνα Ποπ, αρμόδια για τις Οικονομικές Υποθέσεις στην τοπική κυβέρνηση του Βερολίνου, δήλωσε ότι μόνο στην παραγωγή, η κίνηση αυτή θα δημιουργήσει 6.000 με 7.000 θέσεις εργασίας, με εκατοντάδες ή ακόμα και χιλιάδες περισσότερες σε τομείς, όπως ο σχεδιασμός, το λογισμικό ή η έρευνα.

«Το Brexit κατέστησε πολύ επικίνδυνη τη δημιουργία ενός Giga-εργοστασίου στο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο Ίλον Μασκ στην ιστοσελίδα του περιοδικού Auto Express. Η ψήφος της Βρετανίας υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ έχει πλήξει τις ξένες επενδύσεις, καθώς η μελλοντική εμπορική σχέση της χώρας με την ΕΕ δεν είναι ακόμα σαφής, ενώ έχουν περάσει πάνω από τρία χρόνια από το δημοψήφισμα.

Η Βρετανία διενεργεί κοινοβουλευτικές εκλογές τον Δεκέμβριο σε μια προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου. Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, έχει δηλώσει, ότι θα υπάρξουν υψηλές εισροές επενδύσεων, μόλις διευθετηθούν οι όροι της συμφωνίας αποχώρησης. Μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Nissan, έχουν ανακοινώσει, ότι μια άτακτη αποχώρηση από το μπλοκ, όπου οι εταιρίες θα βρεθούν αντιμέτωπες με δασμούς μετά την αποχώρηση από την ΕΕ, χωρίς μια μεταβατική συμφωνία, δεν θα είναι βιώσιμη και θα θέσει σε κίνδυνο ολόκληρο το επιχειρηματικό τους μοντέλο.

Το βρετανικό υπουργείο, αρμόδιο για τις επιχειρήσεις, αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο αναφορικά με το δημοσίευμα για την Tesla.