Opel Corsa: Tα διακριτικά «GS» είναι διαπιστευτήρια σπορ οδήγησης

Opel Corsa: Tα διακριτικά «GS» είναι διαπιστευτήρια σπορ οδήγησης

Το Opel Corsa GS Line έκανε την πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης

Το Opel Corsa GS Line έκανε την πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Ο διάσημος πρόγονός του, το θρυλικό Corsa A GSi, έκανε επίσης το ντεμπούτο του στην ίδια έκθεση ακριβώς πριν από 32 χρόνια. Η πρώτη γενιά του σπορ μικρού μοντέλου δεν έχει χάσει τίποτε από τη γοητεία της εποχής εκείνης, Το νέο Corsa GS Line και ο πρόγονός του Corsa A Gsi, είναι ένα πολύ ενδιαφέρον δίδυμο οδηγικής απόλαυσης.

«Grand Sport injection»

Το Gsi, συντομογραφία του "Grand Sport injection" (προηγουμένως GT/E) για την Opel, αποτελεί διακριτικό των σπορ μοντέλων με το έμβλημα του κεραυνού από τη δεκαετία των '80s και σημαίνει γνήσιο πάθος. Μετά τα Kadett E GSi και Manta GSi, εμφανίστηκε το 1988 το σπορ της μικρής κατηγορίας, το Corsa GSi. Ένα αυτοκίνητο δυναμικό σαν μοτοσικλέτα, με εξαιρετικά συμπαγείς διαστάσεις, βάρος 820 κιλά, διογκωμένα τόξα θόλων τροχών, σπορ καθίσματα, 100ίππους και τελική ταχύτητα 188χλμ/ώρα.

Η έκτη γενιά Corsa είναι πιο μοντέρνα και δυναμική από ποτέ και το νέο GS Line Line είναι πραγματικά εντυπωσιακό, όπως το Corsa GSi.

Το νέο Corsa GS Line είναι εφοδιασμένο με κινητήρα 1.200 κ.εκ. turbo 130 ίππων (ροπή 230 Nm) με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Με τον κινητήρα αυτό, το  Corsa αγγίζει τώρα την ταχύτητα των 208 χλμ/ώρα και επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε 8,7 δευτ., ενώ η μέση κατανάλωση καυσίμου (WLTP2), είναι 6,0-5,6 λτ/100 χλμ, με 136-128 γρ/χλμ εκπομπών CO2.