Μια BMW σκέτη μαγεία από την Krautmotors

Μια BMW σκέτη μαγεία από την Krautmotors

Όταν το Μπαουχάους μεταφέρεται στην επικράτεια των δύο τροχών

Πριν από 100 χρόνια, ο γερμανός αρχιτέκτονας Βάλτερ Γκρόπιους σκέφτηκε ένα νέο αισθητικό κίνημα που είπε Μπαουχάους, μια νέα σχολή σκέψης και εκπαιδευτικό ίδρυμα τελικά που θεωρητικοποιούσε ότι το έργο τέχνης είναι μια συνολική οντότητα.

Η σχολή του έμεινε ανοιχτή από το 1919-1933, έμελλε ωστόσο να επηρεάσει γόνιμα όλη την τέχνη και το design στα επόμενα χρόνια, αφήνοντας παρακαταθήκη ένα από τα πιο χαρακτηριστικά αισθητικά ρεύματα του μοντερνισμού.

Η BMW Motorrad θέλησε να τιμήσει τα 100 χρόνια του Μπαουχάους, γι’ αυτό και ζήτησε τη βοήθεια του τρομερού παιδιού Rolf Reick της Krautmotors.

«Bauhaus 100» την είπε αυτός, συνδυάζοντας το παλιό και το καινούριο της BMW, ως φόρος τιμής αλλά και ζώσα παρακαταθήκη για το παρόν και το μέλλον. Η Krautmotors από τη Χαϊδελβέργη έχει το θέμα της με τις BMW και αυτή τη φορά έβαλε στο μάτι την καινούρια BMW F850 GS, αλλάζοντάς της προφανώς τα φώτα.

Το αποτέλεσμα δικαιώνει όλους τους, καθώς μιλάμε για ένα πραγματικό έργο τέχνης που στήθηκε πάνω σε μια μοτοσικλέτα με τόσα ηλεκτρονικά συστήματα που δεν είναι ακριβώς και το ευκολότερο πράγμα να πειράξεις.

Κρατώντας απείραχτη τη μηχανική καρδιά της F850 GS, η Krautmotors επανασχεδίασε το πλαίσιο ώστε να εφαρμόζονται όλες οι βασικές αρχές του Μπαουχάους.

Και να μπορεί φυσικά να λειτουργεί ως πραγματική μηχανή, αν και δεν προτείνεται η καθημερινή της χρήση.

Ως BMW x Krautmotors Bauhaus 100 F850 GS θα παρουσιαστεί επισήμως σύντομα…

Σχετικά Tags
BMW