Συνεργασία Kia – Hyundai για υψηλής ισχύος ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Συνεργασία Kia – Hyundai για υψηλής ισχύος ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Τα σημαντικά οφέλη για τους Ευρωπαίους πελάτες

Η Kia Motors Company, μαζί με την Hyundai Motor Company, ανακοίνωσε σήμερα την επένδυσή της στην Ionity, μια κοινή επιχείρηση που δημιουργήθηκε από κατασκευαστές αυτοκινήτων που δραστηριοποιούνται στην παγκόσμια αγορά. Με βάση την συμφωνία, η Kia και η Hyundai, θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην περαιτέρω αύξηση της διαθεσιμότητας των σταθμών φόρτισης με επιπλέον πλεονεκτήματα για τους πελάτες.

Η απόφαση συμμετοχής σε αυτό το δίκτυο θα προσφέρει σημαντικά οφέλη στους Ευρωπαίους πελάτες των Κορεάτικων εταιριών.

Ξεκινώντας από το 2021 τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα (EVs) των Kia και Hyundai θα είναι εξοπλισμένα με συστήματα φόρτισης 800 Volt προκειμένου να μπορούν να αξιοποιήσουν τη μέγιστη ισχύ φόρτισης των 350 kilowatt της Ionity. Οι πελάτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις HPC της εταιρίας, οι οποίες είναι εξοπλισμένες με ψηφιακές επιλογές πληρωμών, προκειμένου να μειώνεται σημαντικά ο χρόνος φόρτισης και να διευκολύνονται οι μετακινήσεις σε μεγάλες αποστάσεις.

Η Ionity είναι μια κοινή επιχείρηση που ιδρύθηκε το 2017 από το BMW Group, την Daimler AG, τη Ford Motor Company  και το Volkswagen Group με την Porsche AG. Από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα διαθέτει περίπου 140 σταθμούς φόρτισης στην Ευρώπη και ακόμα 50 υπό κατασκευή. Η τεχνολογία της χαρακτηρίζεται από ισχύ φόρτισης έως και 350 KW, ενώ η χρήση του προτύπου γενικής φόρτισης Combined Charging System εξασφαλίζει την μεγαλύτερη δυνατή συμβατότητα μεταξύ των EVs.

Η Ionity θα επεκτείνει το δίκτυό της των σταθμών ταχείας φόρτισης σε 400 έως το 2020, με κατά μέσο όρο τουλάχιστον ένα σημείο φόρτισης για κάθε 120 χιλιόμετρα κατά μήκος σημαντικών ευρωπαϊκών εθνικών οδών. Η ευρωπαϊκή προσέγγιση διανομής και εμπορικής προσέγγισης θα βελτιώσει σημαντικά το κύρος και την πρακτικότητα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων τόσο για τους σημερινούς  χρήστες όσο και για τους μελλοντικούς τους αγοραστές.

Ο Όμιλος Hyundai θα αποκτήσει ίσα μερίδια στην Ionity με τους ιδρυτικούς εταίρους BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company και Porsche AG.

Νίκος Τσάδαρης

Παρακαλούμε περιμένετε ...