Έρχονται σπάνιες BMW στην αγορά

Έρχονται σπάνιες BMW στην αγορά

BMW i3s Edition RoadStyle, i8 Coupe και i8 Roadster, τον Νοέμβριο στις εκθέσεις

Η BMW i για μία φορά ακόμα χρησιμοποιεί εντυπωσιακά μοντέλα για να υπογραμμίσει τον συνδυασμό οδηγικής απόλαυσης και βιωσιμότητας που προσφέρουν τα ηλεκτροκίνητα οχήματά. Αποκλειστικές, ειδικές εκδόσεις του ηλεκτρικού i3s και των plug-in, υβριδικών σπορ i8 Coupe  και i8 Roadster θα διατίθενται από το Νοέμβριο του 2019. Οι σχεδιαστικές λεπτομέρειες, ο αποκλειστικός εξοπλισμός και ο περιορισμένος αριθμός παραγωγής κάνουν τα παραπάνω μοντέλα «πιο ίσα από τα άλλα».

Εξωτερικά και εσωτερικά, το BMW i3s Edition RoadStyle εκπέμπει σπορ φινέτσα. Αυτή η εκδοχή του ισχυρότερου ηλεκτρικού μοντέλου θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό κάτω των 1.000 μονάδων. Από την άλλη, μόλις 200 αντίτυπα των i8 Coupe και i8 Roadster θα κυκλοφορήσουν σε Ultimate Sophisto Edition σε όλο τον κόσμο.

Εμπνευσμένο και για τους δύο τύπους αμαξώματος, το Ultimate Sophisto Edition ολοκληρώνει τη γκάμα ειδικών εκδόσεων που έχουν προσθέσει κατά καιρούς νέες πτυχές στο συναρπαστικό χαρακτήρα του BMW i8. Το Ultimate Sophisto Edition θα συνοδεύσει το εντυπωσιακό plug-in υβριδικό σπορ μοντέλο στην τελική ευθεία, καθώς η παραγωγή του θα σταματήσει -σύμφωνα με το πρόγραμμα- τον Απρίλιο του 2020.

BMW i 3 s Edition RoadStyle

Με  έναν ηλεκτροκινητήρα 184 ίππων, σπορ ρύθμιση ανάρτησης (με μειωμένο ύψος αμαξώματος) και ξεχωριστά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, το i3s χαρτογραφεί μία δυναμική διαδρομή στις μετακινήσεις μηδενικών ρύπων. Οι βλέψεις του για την pole position της κατηγορίας γίνονται ακόμα πιο σαφείς με την άφιξη του i3s Edition RoadStyle. Αυτό συνδυάζει εξωτερική απόχρωση Fluid Black με λεπτομέρειες σε E-Copper, όπως το ένθετο στη μάσκα, οι αεροτομές στην εμπρός ποδιά και οι διακοσμητικές λωρίδες στις πλαϊνές ποδιές. Πλέον αυτών, το i3s Edition RoadStyle διαθέτει ζάντες αλουμινίου διπλών ακτίνων 20” της BMW i σε απόχρωση Jet Black και κρύσταλλα πο προστατεύουν από τον ήλιο.

Στο εσωτερικό, το υψηλών προδιαγραφών σαλόνι αναδεικνύεται με πρόσθετες λεπτομέρειες. Δερμάτινες επενδύσεις σε απόχρωση Stellaric/Dalbergia Brown συνδυάζονται με πίνακα οργάνων με μαλακή ξύλινη επένδυση Dark Oak. Τα προσκέφαλα των εμπρός καθισμάτων κοσμούνται με λογότυπο “Edition RoadStyle”.

BMW i8 Ultimate Sophisto Edition

Τα i8 Coupe και i8 Roadster προσφέρουν φουτουριστική οδηγική απόλαυση με ισχύ 374 ίππων (από το συνδυασμό ηλεκτροκινητήρα και κινητήρα καύσης), πρωτοποριακό στυλ και ποιοτικό εξοπλισμό.

Η γοητεία του plug-in υβριδικού σπορ μοντέλου εκτοξεύεται στα ύψη με την άφιξη της Ultimate Sophisto Edition. Η εξωτερική βαφή Sophisto Grey Brilliant Effect συνδυάζεται με πινελιές σε E-Copper (για πρώτη φορά η συγκεκριμένη απόχρωση χρησιμοποιείται με τέτοιο τρόπο) και επίσης αποκλειστικές ζάντες αλουμινίου 20” BMW i σε ακτινωτή σχεδίαση. Η διχρωμία των ζαντών αλουμινίου που προορίζονται για τις ειδικές εκδόσεις συνδυάζει αποχρώσεις Black και E-Copper. Ένα ακόμα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό που κάνει το ντεμπούτο του στην Ultimate Sophisto Edition, είναι τα πίσω φώτα σε διάφανο κρύσταλλο. Η έκδοση i8 Roadster Ultimate Sophisto Edition έχει επίσης λεπτομέρειες σε Shadow Line, όπως ένα διακοσμητικό στοιχείο στην κολόνα C και ένθετο στην πίσω πόρτα σε High-gloss Black. Οι δαγκάνες φρένων στα Coupe και Roadster είναι βαμμένες σε High-gloss Black και κοσμούνται με μπλε λεπτομέρειες και λογότυπο BMW i.

Στις πλάκες των μαρσπιέ αναγράφεται “Ultimate Sophisto Edition”, ενώ ένα διακριτικό σήμα στην καμπίνα που ταυτοποιεί το αυτοκίνητο ως “1 από τα 200” υπογραμμίζει τον αποκλειστικό χαρακτήρα των ειδικών μοντέλων. Η σχεδίαση εσωτερικού Accaro σε Black/E-Copper δένει άριστα με την εξωτερική εμφάνιση. Στη λίστα εξοπλισμού περιλαμβάνονται: Head-Up Display, πακέτο φώτων, σύστημα ηχείων hi-fi της Harman Kardon και κεραμικές λεπτομέρειες στα χειριστήρια. Το i8 Coupe διαθέτει επιπλέον ανθρακί επένδυση οροφής. Τα Coupe και Roadster διατίθενται με μεγαλύτερο πακέτο αποθηκευτικών χώρων/ταξιδιού, αντίστοιχα.

Νίκος Τσάδαρης

Σχετικά Tags
BMW