Εξήντα χρόνια Mini

Εξήντα χρόνια Mini

Το πάρτι γενεθλίων στο Μπρίστολ

Πάρτι γενεθλίων με στενούς συγγενείς είναι κάτι όχι και τόσο συνηθισμένο. Και όμως, χιλιάδες ενθουσιώδεις φίλοι της Mini από όλο τον κόσμο συναντήθηκαν στο Μπρίστολ για να γιορτάσουν την 60ή επέτειο της μάρκας με τη Βρετανική κουλτούρα. Για μία φορά ακόμα, το International Mini Meeting 2019 ήταν το αποκορύφωμα των εορτασμών για την κοινότητα Mini σε μία διοργάνωση που λειτούργησε ως γέφυρα για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της μάρκας, περισσότερο από ποτέ.

Ανάμεσα στα αυτοκίνητα που συμμετείχαν ήταν το πρώτο κλασικό Mini παραγωγής 1959, η επετειακή έκδοση Mini 60 Years και το Cooper SE ως πρεσβευτής της διασκεδαστικής οδήγησης μηδενικών ρύπων του μέλλοντος.

Το International Mini Meeting έγινε για πρώτη φορά το 1978 από τους Γερμανούς λάτρεις του κλασικού Mini. Από τότε, έχει εξελιχθεί στο παγκοσμίως μεγαλύτερο ετήσιο γεγονός για την οργανωμένη κοινότητα του μοντέλου, αλλά και πολλούς ακόμα ομοϊδεάτες οπαδούς που επιθυμούν να εκφράσουν το πάθος τους για το πρώτο Βρετανικό μικρό αυτοκίνητο. Το μοναδικό μίγμα εκθεμάτων, ανταλλακτικών και αξεσουάρ, οδηγικών δραστηριοτήτων και εορταστικής ατμόσφαιρας με live μουσική και ψυχαγωγικούς διαγωνισμούς αντανακλά το πνεύμα μιας δεμένης κοινότητας που διέπει τη διοργάνωση η οποία πραγματοποιείται σε διαφορετική Ευρωπαϊκή χώρα κάθε χρόνο και την κοσμοπολίτικη λάμψη της.

Κανένας προορισμός δεν είναι μακρινός για τους λάτρεις της μάρκας και πολλοί από αυτούς διανύουν εκατοντάδες ή ακόμα και χιλιάδες χιλιόμετρα με το δικό τους αυτοκίνητο. Σε κάθε τόπο, άριστα συντηρημένα κλασικά Mini εκτίθενται δίπλα-δίπλα με εξατομικευμένα Mini. Κάθε πέντε χρόνια, το International Mini Meeting επιστρέφει στη Βρετανία, τη γενέτειρά της μάρκας, όπως συνέβη και φέτος, στην επετειακή χρονιά με την εκδήλωση να κλιμακώνεται στο τέλος της συνάντησης με το μεγάλο Πάρτι Γενεθλίων.

Το 2019 είναι μία χρονιά που η μάρκα κάνει μία αναδρομή στην ιστορία της και ταυτόχρονα λειτουργεί ως αφετηρία μιας νέας εποχής. Η έκδοση Mini 60 Years διατίθεται εδώ και μερικούς μήνες και τιμά την πλούσια παράδοση της μάρκας μαζί με τη Βρετανική κουλτούρα.

Η ιστορία βέβαια συνεχίζεται και τον Νοέμβριο του 2019, θα ξεκινήσει η παραγωγή του πρώτου πλήρως ηλεκτρικού μοντέλου της μάρκας, του Cooper SE.

Νίκος Τσάδαρης